44% от хотелиерите са затруднени да посрещнат разходите си. Това

...
44% от хотелиерите са затруднени да посрещнат разходите си. Това
Коментари Харесай

Над 40% от хотелите у нас са затруднени да посрещнат разходите си

44% от хотелиерите са затруднени да посрещнат разноските си. Това сочат данните от анкетата на Националния статистически институт, заяви БНР.

Малко над една трета от тях декларират, че в кратковременен проект могат да се оправят с всичките си отговорности, а останалите - че не могат да се оправят без непозната помощ.

Над половината от бизнесмените в туристическия и хотелиерския бизнес са подготвени да предложат различни интервали за реализиране на резервациите на своите клиенти, сочи още изследването. 63% са заявили понижение на цените на пакетните услуги, а 49 на 100 - на нощувките.

Според анкетата, бизнесмените, получили държавна поддръжка, са подготвени да запазят даже и усилят наетия личен състав в кратковременен проект.

39% от работодателите декларират, че приходите им са се запазили по отношение на юни, до момента в който близо 35 на 100 заявяват нарастване. Август бе главният месец, на който туристическият отрасъл разчиташе за "спасяване " на сезона, който е повлиян съществено от пандемията.

Припомняме, че по данни на Националния статистически институт (НСИ) на 11 септември бе обявено, че над 60% понижава броят на регистрираните нощувки в туризма спрямо 2019 година

News.bg напомня, че на 14 юли хотелиерите желаеха незабавна помощ и среща с Борисов. Причина по тази причина бе Коронавирус рецесията, която удари финансово ресторантьорския и хотелиерския бизнес след влезлите в действие ограничения на някогашния здравен министър Кирил Ананиев.

На 10 юли по предписание на Ананиев бяха затворени всички питейни заведения, нощни заведения и пиано питейни заведения на закрито. Забранени бяха всички всеобщи празненства с повече от 30 присъстващи.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР