44-ма сенатори атакуваха с въпроси в продължение на 5 часа

...
44-ма сенатори атакуваха с въпроси в продължение на 5 часа
Коментари Харесай

В кой хотел отседнахте, г-н Зукърбърг? С кого си писахте последно?

44-ма сенатори нападнаха с въпроси в продължение на 5 часа създателя и основен изпълнителен шеф на Фейсбук Марк Зукърбърг, откакто обществената мрежа се оказа в центъра на скандална злоупотребата с персоналните на 87 млн. консуматори.

Зукърбърг даде обещание смяна на философията на Фейсбук

Американското издание " Уолстрийт джърнъл " разгласява видео от 5 минути с най-интересните съгласно редакцията му моменти от чуването. Видеото може да гледате в уеб страницата му тук, а ето и въпросите и отговорите на Зукърбърг, посочени в него. 

..........................

Сенатор Бил Нилсън : Г-н Зукърбърг, когато открихте, че " Кеймбридж аналитика " по излъган метод се е сдобила с цяялата тази информация, за какво не информирахте тези 87 милиона души?

Марк Зукърбърг: Научихме през 2015 година, че " Кеймбридж аналитика " е купила данни от разработчик на приложение, с който хората са споделили данните си. Тогава предприехме дейности - свалихме приложението и настояхме както разработчикът, по този начин и " Кеймбридж аналитика " да спрат да употребяват данните, с които разполагаха. Казаха ни, че са спрели. Сега, като се връщам обратно, очевидно беше неточност да им повярваме. Трябваше да продължим да ги следим и това е неточност, която повече няма да създадем.

Сенатор Ричард Дърбин : Г-н Зукърбърг, бихте ли ни споделили името на хотела, в който нощес бяхте отседнали? 

М. З.: Ами... Не.

- Ако сте си писали известия в Messagner през последната седмица, бихте ли ни споделили имената на хората, с които сте си писали?

- Сенаторе, не, не бих желал това да бъде обществено чуто.

- Мисля, че за това става въпрос. Правото на персонално пространство на индивида. Границите на персоналното пространство. И какъв брой сте дали в модерна Америка, в името на това да " свързвате хората " по света.

Сенатор Линдзи Греъм : Има ли опция на Фейсбук в частния бранш?

Продължава на страници 2 и 3. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР