44 кандидати ще се състезават за 8 свободни места в

...
44 кандидати ще се състезават за 8 свободни места в
Коментари Харесай

По 5-ма се борят за място в пожарната

44 претенденти ще се състезават за 8 свободни места в Регионална дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “-Шумен. Сред тях има и една жена. Изпитът по физическа подготовка е на 25 септември в столицата. След него има психотест и тест за просветеност. След като бъдат назначени най-хубавите, съставът ще доближи 144 индивида, заяви пред професионалния празник на огнеборците шефът на службата комисар Иван Иванов.

„Така ще бъдат покрити стандартите. За общини до 4 000 души екипът би трябвало да бъде от двама огнеборци в автомобил, а в общините над 4 000 души би трябвало да са трима“, сподели комисар Иванов. Остава обаче въпросът с дефицита офицери висшисти. „Имаме 30% недокомплектованост, заради липса на претенденти. За Шумен са единствено двама инспектори „Държавен противопожарен контрол“, които би трябвало да управляват всичко по строителството на здания и индустриални предприятия“, сподели Иванов.

През предходната година чиновниците, осъществяващи държавен противопожарен надзор, са направили 29 сложни, 592 контролни и 841 тематични инспекции. За премахване на установени нарушавания са връчени 162 разпоредби, формирани са 35 акта.
От началото на годината в Шуменско са зародили 1156 катастрофи, от тях пожарите са 619.

В момента в Шумен се построява един от шестте Областни образователни центъра за образование на популацията за дейности при бедствия, който би трябвало да бъде подготвен до края на годината.

23-ма чиновници от Регионалната дирекция ще получат „ Писмена хвалба “ по случай професионалния празник.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР