44-годишният Стефан Рабаджиев с прякор Рингоза, който обра с противогаз

...
44-годишният Стефан Рабаджиев с прякор Рингоза, който обра с противогаз
Коментари Харесай

Бандитът с противогаз, обрал бензиностанция край Пловдив, остава в ареста

44-годишният Стефан Рабаджиев с прякор Рингоза, който обра с противогаз бензиностанция край пловдивското село Труд, остава в ареста за непрекъснато. Това реши през днешния ден състав на пловдивския областен съд. Мъжът от Отец Паисиево работел като леяр в дружество, наоколо до ограбената от него бензиностанция. 

Спрямо него е  повдигнато обвиняване за въоръжен обир. Припомняме, че на 24 януари 2020 г,, към 2.20 часа през нощта, Рабаджиев посетил бензиностанция, намираща  се на изхода на с. Труд. Той дошъл с лек автомобил, слязъл от него и се отправил съм дежурния чиновник в комерсиалния обект.  Заплашил го с револвер и взел от служебната каса сумата от 1 200 лв..  За да не бъде прочут, мъжът си поставил противогаз на главата.

 

От охранителните камери се схванало какъв е маршрутът, по който се е движел нападателят. След като направил грабежа той се прибрал на работа и изгорил в пещта противогаза и оръжието , с което заплашил служителя в бензиностанцията. 

Според справката за съдимост той е имал 23 присъди, 16 от които за обири, а също и за грабежи. Последното му закононарушение обаче било преди 10 години и по-късно е бил оправдан. 

Пред съда бранителят на Рабаджиев уточни, че той се грижи за болния си татко и, че е трудово зает. Самият Рабаджиев пък съобщи, че съжалява за осъщественото и желае да бъде на независимост, с цел да поставя грижи за татко си. От своя страна държавният обвинител уточни, че закононарушението е тежко и осъществено съзнателно, а законът планува наказване от 3 до 10 години затвор.  -->

Съдът реши, че може да се направи обосновано съмнение, че Стефан Рабаджиев е извършилпрестъплението, в което е упрекнат, и че има заплаха той да се укрие и да извърши друго закононарушение при по-лека мярка за неотклонение. Затова магистратите оставиха зад решетките нападателя. 

Определението на Районния съд не е дефинитивно и предстои на обжалване пред Пловдивския областен съд. Ако това стане, делото ще се гледа на 4 февруари. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР