44-годишният руски опозиционер Алексей Навални бе транспортиран с линейка от

...
44-годишният руски опозиционер Алексей Навални бе транспортиран с линейка от
Коментари Харесай

Алексей Навални вече е в берлинската болница Шарите

44-годишният съветски опозиционер Алексей Навални бе превозен с кола за спешна помощ от летището в Берлин до известната болница " Шарите ", където ще бъде лекуван, съобщи Ройтерс.



Изпадналият в кома и подложен на апаратна вентилация Навални беше докаран с частен аероплан от Омск в Берлин. Той излетя от сибирския град след продължителни и интензивни диалози за изпращане на Навални за лекуване зад граница. Машината се е приземила на летище Тегел в 8,47 ч. локално време. Транспортирането и хоспитализацията на опозиционера се провеждат от немска неправителствена организация.

Здравословното положение на Алексей Навални, който е в кома и на изкуствено дишане, е устойчиво. Това съобщи ръководителят на немската неправителствена организация " Кино за мир " Яка Бизил малко откакто самолетът, нает от организацията и транспортиращ Навални, кацна в Берлин, предадоха международните организации.

" Състоянието на Навални по време на полета и при кацането беше устойчиво ", сподели Бизил.

 Германска неправителствена организация пое разноските по превозването на Навални
Германска неправителствена организация пое разноските по превозването на Навални
Снимка: БТА/АР

Първоначално съветски медици възразиха против неговото превозване зад граница поради нестабилното му положение. Но през вчерашния ден вечерта лекарите дефинираха положението му към този момент като устойчиво и позволяващо пътуването. Първоначално говорителката на опозиционера Кира Ярмиш упрекна лекарите в болничното заведение в Омск, където бе признат за лекуване Навални, че го задържат, с цел да прикрият обстоятелството, че е бил токсичен. Болницата в Омск отхвърли тези изказвания, напомня ДПА.

За превозването на Навални в Омск от Нюрнберг, в Германия, дойде аероплан с медици. Организаторите на полета са представители на правозащитната организация, наречена " Кино за мир ", показва ТАСС. Организацията работи в региона на отбраната на човешките права, добавя Франс прес.

 Алексей Навални ще бъде лекуван в Германия
Алексей Навални ще бъде лекуван в Германия
Снимка: БТА/АР

Навални, дълготраен деятел против корупцията в Русия, припадна по време на полет от Томск за Москва, откакто преди излитането пил чай. Негови доближени считат, че в чая е имало отрова, напомня Ройтерс.

В болница " Шарите " през 2018 година беше лекуван различен съветски опозиционер - Пьотр Верзилов, превозен до такава степен от същата неправителствена организация, заела се с превозването на Навални. След като се възвърне, Верзилов също сподели, че е бил токсичен, напомня Франс прес.

 Берлинската болница
Берлинската болница "Шарите "
Снимка: БТА/АР
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР