44-годишният Хорхе С. Арбиза е испанският наркотрафикант, който бе арестуван

...
44-годишният Хорхе С. Арбиза е испанският наркотрафикант, който бе арестуван
Коментари Харесай

Наркотрафикантът Хорхе ще лежи 13 години в испански затвор

44-годишният Хорхе С. Арбиза е испанският наркотрафикант, който бе задържан във Варна. Той се готвел да избяга във Венецуела, като с цел да избегне залавянето си, е трансформирал фрапантно външността си.

Хорхе Арбиза е заемал значима роля в рискова незаконна организация, която вкарвала в Испания и в останалата част на Европа огромни количества кокаин от Южна Америка. Стоял е високо в ръководенето на незаконната мрежа, като е отговарял за приемането на кокаина в Испания и за събирането на парите от опиата. Арбиза е един от десетте най-издирвани хора в Кралството. Но най-любопитното, като на кино е, че с цел да заблуди полицейските служби, наркотрафикантът надебелял с цели 50 кг.

„ Испанският гражданин се търси за огромен наркотрафик и за присъединяване в интернационална проведена незаконна група, както и за пране на пари, обвързвано с този наркотрафик. Любопитна детайлност е, че е арестуван с подправени документи за идентичност, която е открита с дактилоскопски отпечатъци”, разяснява пред Българска национална телевизия и.д. областен прокурор на Варна, Радослав Лазаров.

Мъжът е живял във Варна известно време, след което е арестуван на 17 февруари в центъра на града от българската полиция. Преди дни Варненският областен съд реши да го екстрадира в Испания.

„ Доколкото е упоменато в документите по настояването за предаването му, там го чака затвор от 13 години и 6 месеца. В България няма по какъв начин да бъде съден, тъй като не е направил закононарушение по нашия углавен закон”, сподели още прок. Лазаров.

Не е ясно дали Хорхе се е въодушевил от киното за смяната на външността си, с цел да избегне ареста или занапред киното ще се въодушевява от историята му. Но проектът му е проработил цели 5 години, тъй като Гражданската армия в Испания го търси и се пробва да го залови още от 2013-та.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР