44-годишният гръцки гражданин Георгиос Д, който е обвинен от прокуратурата

...
44-годишният гръцки гражданин Георгиос Д, който е обвинен от прокуратурата
Коментари Харесай

Грък, обвинен в зверско убийство, арестуваха в Пловдив

44-годишният гръцки жител Георгиос Д, който е упрекнат от прокуратурата в южната ни съседка за обир и преднамерено ликвидиране, беше открит и задържан в Пловдив. Днес окръжният съд позволи предаването му на способените органи на правосъдните управляващи на република Гърция.

До развръзката се стигна след издадената на 12 юни Европейска заповед за арест. Целта е осъществяване на наказателно гонене, а документът е подписан от зам.-апелативния прокурор в град Пирея.

Георгиос живее в Пловдив и е със статут на чужденец, дълготрайно пребиваващ в България. Според обвиняванията той е направил обир и преднамерено ликвидиране в съучастничество с друго лице, като двамата съумели да избягат, а гибелта на потърпевшата настъпила няколко часа по-късно в болничното заведение Асклипио – регион Вула, където била превозена с кола за спешна помощ на Бърза помощ.

Според гръцкото законодателство се касае за тежки углавни закононарушения, за които се плануват пожизнен затвор за убийството и отнемане от независимост от 5 до 20 години за грабежа.

Пловдивският областен съд взе мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на желаното лице Георгиос Д. до фактическото му предаване на страната, издала Европейската заповед за арест.

Решението предстои на обжалване и митинг пред Пловдивския апелативен съд в 5-дневен период.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР