44-годишният Георги Христов, по прякор Тинето, е мъжът, който тази

...
44-годишният Георги Христов, по прякор Тинето, е мъжът, който тази
Коментари Харесай

Застреляният на Герена е осъждан убиец с намалена присъда

44-годишният Георги Христов, по прякор Тинето, е мъжът, който тази заран бе убит на стадион " Георги Аспарухов " в София, заяви bTV.

 Мъж е убит на стадион Виж още

Сигналът за стрелбата бе подаден към 8 часа, а тялото на Тинето е намерено от деца, които отивали на подготовка по художествена гимнастика. Мъжът е отивал на фитнес, когато е прострелян в лицето. Пристигналите на място служители на реда и незабавни медици намерили тялото на 44-годишния Христов с сложена чанта върху главата.

От полицията оповестиха, че убитият е престъпно проявен с десетки регистрации за разнообразни закононарушения, измежду които грабежи и обири.

Георги Христов обаче е и осъждан за ликвидиране. През 2002 година при обир в Харманли той убива човек и ранява други двама. През 2005 година Тинето е наказан на пожизнен затвор без право на подмяна . Тогава наказването е наложено задочно, защото след грабежа той се укрива и е разгласен за интернационално търсене от Интерпол.

10 години след осъществяването на закононарушението - през 2012 година, Георги Христов бе задържан в Испания и предаден на българските управляващи. През 2014 година обаче присъдата му бе понижена на 14 година затвор. След това не е ясно какъв брой време е прекарал в пандиза и по кое време е освободен.

На мястото на убийството тече оглед от проверяващите, участва и цялото управление на Столична дирекция на вътрешните работи. Очаква се криминалистите да дадат брифинг.

Междувременно на дребна уличка на към километър от стадиона е открит изгорен автомобил , за който се допуска, че е употребен от хора, които по някакъв метод са свързани с убийството.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР