44-годишният Димитър Г. е задържан под стража с определение на

...
44-годишният Димитър Г. е задържан под стража с определение на
Коментари Харесай

Оставиха в ареста водач, дал подкуп, за да не бъде тестван за алкохол във Варна

 44-годишният Димитър Г. е арестуван под стража с определение на Варненския областен съд по искане на Окръжната прокуратура. Той е бил притеглен като обвинен за рушвет от 150 лв.. Парите били дадени от обвинения, с цел да не бъде осъществена по отношение на него инспекция за алкохол. Престъплението по член 304а от Наказателен кодекс, в което е упрекнат Димитър Г., е осъществено в изпитателния период на предишно наказание за шофиране под въздействието на алкохол.

44-годишният лидер на " Хонда “ бил спрян за инспекция от полицейски автопатрул на 9 септември тази година в град Бяла поради ръководство на автомобила си с висока скорост. Когато схванал, че ще му бъде направена и инспекция за алкохол, Димитър дал парите. Така считал, че ще осуети инспекцията на пътните служители на реда.  

След като отказал тест с дрегер и кръвна проба, полицейските чиновници му съставили акт за определяне на административно нарушаване. С акта бил глобен за нарушавания, които плануват отнемане от право да ръководи МПС за период от 2 години и санкция от 2000 лв..

Престъплението по член 304а от Наказателен кодекс, по което е притеглен Димитър Г. като обвинен, се санкционира с отнемане от независимост до 10 години и санкция от 15 000 лв..

Определението на Варненския областен съд предстои на обжалване през Апелативния съд.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР