44-годишен мъж, умишлено убил майка си, получи 20 години лишаване

...
44-годишен мъж, умишлено убил майка си, получи 20 години лишаване
Коментари Харесай

20 години затвор за син, умишлено убил майка си

44-годишен мъж, съзнателно умъртвил майка си, получи 20 години отнемане от независимост, оповестиха от прокуратурата. Постановено е наказването да се изтърпи при първичен непоколебим режим.

Подсъдимият Р.М. живеел с майка си Р.Ц. в жилище в град София, ж.к. " Дианабад ". Мъжът злоупотребявал с алкохол и постоянно влизал в спорове с майка си.

На 10 март 2019 година вечерта сред подсъдимия и дамата зародил спор, при който майката отправила поредна забележка към сина си във връзка злоупотребата с алкохол.

Около 23.00 часа, носейки нож, обвиненият влезнал в стаята при майка си и почнал да нанася удари с ножа в региона на горната част на тялото ѝ. По този метод Р.М. съзнателно умъртвил Р.Ц. посредством нанасяне на прободно-прорезни и порезни пострадвания. Смъртта се дължи на засягане на жизненоважни органи и остра травматична кръвозагуба.

Деянието е осъществено по изключително непосилен за Р.Ц. метод. Жертвата е имала опция да осъзнава протичащото се и да изпитва мощни болки и премеждия. Деянието е осъществено при изискванията на домашно принуждение, защото е предшествано от редовно практикуване на психическо принуждение.

Подсъдимият е на 44 години, със приблизително обучение, незает и осъждан. Присъдата предстои на обжалване и митинг пред Софийския апелативен съд.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР