44-годишен инспектор от Областната дирекция по безопасност на храните в

...
44-годишен инспектор от Областната дирекция по безопасност на храните в
Коментари Харесай

Бой с палка срещу инспектор от БАБХ след сигнал за „възкръснали“ прасета

44-годишен контрольор от Областната дирекция по сигурност на храните в Бургас (БАБХ) бил атакуван по време на профилираната акция за умъртвяване на свине в Ахелой.
Екшънът се разиграл след сигнал до БАБХ за „ възкръснали “ свине, които вместо да бъдат премахнати по време на всеобщото изтребване на животните през лятото на тази година, поради заплахата от африканска чума, се разхождали из местността Паная сред градовете Ахелой и Каблешково.
Инспекторите разкрили 99 свине в Ахелой, които били укрити от притежателите им. Свинете били без ушна марка и били благосъстоятелност на шестима стопани. На нарушителите били формирани актове и са дадени инструкции за хуманно умъртвяване на животните.
По време на акцията в селскостопанска сграда в местността Стролата в землището на Ахелой, 36-годишен локален гражданин скочил против един от инспекторите, участвал на мястото и го блъснал със сгъваема палка по гърба.
Мъжът е арестуван, известена е прокуратурата и е формирано е досъдебно произвеждане за нанасяне на телесна щета по хулигански подбуди.
Работата по случая продължава.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР