44 федерации все още не са подали документи за пререгистриране

...
44 федерации все още не са подали документи за пререгистриране
Коментари Харесай

Кралев: Изпращаме годината със смесени чувства, можехме да постигнем много повече

44 федерации към момента не са подали документи за пререгистриране в ММС. Това разгласи в предаването "Седмицата " на Дарик радио министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

"Притеснен съм от обстоятелството, че остава месец и половина до крайния период за прелицензирането, а от 105 федерации единствено 28 имат публикуван нов неопределен лиценз, който обаче ще бъде следен доста по-строго, в сравнение с беше до момента. 35 федерации са подали документи и изчакват решението на комисията. Има още 44, които не са подали документи, като измежду тях са доста значими федерации - Българския футболен съюз, федерациите по бадминтон, битка, мотоциклетизъм, таекуондо и шахмат ".

Министър Кралев разясни, че клубовете могат да подават документи за регистрация и след 18 януари и уточни като образец тези, които членуват в БФС. "Ако тези клубове не са се пререгистрирали в период до началото на шампионата в края на февруари, те не могат да вземат участие в шампионатите и стартират да натрупат служебни загуби. Същото е за всички групови спортове ", съобщи той.

Министър Кралев означи, че федерации, в които е имало разтърсвания, са съумели да превъзмогнат компликациите и са измежду сполучливите през 2019 година Като позитивен образец той уточни централите по джудо, бадминтон и повдигане на тежести. "Изпращам 2019 година със смесени усеща, тъй като имахме доста триумфи, което е положително, само че ме смущава фактът, че не успяхме да осъществяваме цялостните си благоприятни условия. Те са доста по-големи от това, което постигнахме ", продължи Красен Кралев.

Според него се вижда възобновление във повдигането на тежести. Щангистите ни завоюваха 36 медала от международни и европейски шампионати във всички възрастови групи. "Щангите се върнаха по един прелестен метод на международната сцена. Аз им благодаря, тъй като положихме големи старания те да бъдат възобновени. Без помощта на страната това нямаше по какъв начин да се случи ", добави Кралев.

Той разяснява и обстановката в битката и бокса. "Борците ни завоюваха 23 медала през 2019 година от огромни шампионати във всички възрасти. Отново доста мощно показване на Тайбе Юсеин.

През 2018 година тя стана международна шампионка, само че тази година загуби на финала. Начинът, по който стигна до финала, сподели, че тя е може би най-хубавият герой в света измежду мъжете и дамите и като класа, и като жанр. Просто секунда на разпръскване в последните моменти на финалната среща й донесе загубата. Смятам, че тя има сили да се пребори за олимпийска купа в Токио. Имаме две европейски трофеи от Букурещ през годината на Тайбе Юсеин и Биляна Дудова.

При мъжете ситуацията не е толкоз положително. На Световното състезание имаме един бронзов орден в неолимпийска категория на Айк Мнацаканян, който на предишното международно също остана с бронз. В класическия жанр имаме късмет да изпратим 3-4 борци на олимпийските игри. Имаме най-сериозно проваляне в свободния жанр при мъжете.

През последните години непрекъснато споделям, че ситуацията е трагично. Постоянно приказваме по тази тематика, тъй като не може най-славният и най-успешен български спорт в исторически проект да е в такова положение в свободния жанр. Има вътрешни проблеми в самата федерация, що се отнася до ръководството на обособените стилове, само че би трябвало да се изчистят тези проблеми, тъй като явно дълги години там триумфи няма и се пропада ", разяснява Красен Кралев.

По отношение на бокса той посочи триумфа на Радослав Панталеев на Световното състезание, който донесе първи орден за България от 10 години насам. Панталеев стигна до бронз в категория до 90 кг. "Като имаме поради метода, по който се реферира на тези шампионати, можем да бъдем удовлетворени. Даниел Асенов беше лишен от орден, а при дамите също получихме съществено ощетяване ", разгласи Красен Кралев.

Министърът на спорта отличи още състезателките от националния тим по художествена гимнастика. "Гимнастичките се показаха брилянтно през 2019 година Винаги ще давам за образец федерацията по художествена гимнастика, която работи по допустимо най-хубавия метод. Взехме максимума от квоти. При ансамбъла ясно се обрисува, че Русия, Япония и България ще разделят оценките в Токио ", съобщи Кралев.

Той отличи още мощното показване на Ивет Горанова в шампионатите по карате, както и това на биатлонистите Владимир Илиев и Красимир Анев. Илиев стана втори в самостоятелната дисциплинираност на Световното състезание, а Анев завоюва европейската купа също на 20 км.

Според спортния министър България се е справила чудесно при домакинстването на огромни шампионати и шампионати през 2019 година "Световното състезание по шорттрек, на което участваха 136 спортисти от 34 страни беше добра подготовка за нас, тъй като имаме упоритост да подадем кандидатура за образуване на Зимни юношески олимпийски игри през 2024 година Този шампионат ни даде опция да проверим можем ли да се оправим със зимните спортове в зали, а прелестната организация на това състезание в "Арена Армеец " демонстрира, че в границите на нашите благоприятни условия е да имаме едно сполучливо домакинство на юношески игри ", съобщи Красен Кралев.

Той добави, че за поредна година страната ни е провела сполучливо Световната купа по ски в Банско, тенис шампионата София Оупън, Световната купа по художествена гимнастика, Гран при по олимпийско таекуондо с сан G 4 и олимпийската подготовка по волейбол.

Кралев подчертава и върху идните шампионати, които ще се проведат у нас през 2020 година Сред тях са олимпийската подготовка по битка в София и обичайните стартове за Световните купи по ски и художествена гимнастика, както и Световното състезание по баскетбол за юноши до 17 години.

"През идващите години имаме доста забавни семейства, които към този момент сме договорили - Европейско състезание по волейбол за дами през 2021 година, на което домакини са България, Румъния, Сърбия и Гърция, Европейско състезание по художествена гимнастика през 2021 година във Варна, Европейско състезание по джудо, което също е извънредно мъчно съревнование за образуване през 2022 година в София.

Очаква ни и Световно състезание по художествена гимнастика през 2022 година в София, както и Световно състезание по скокове на батут през 2022 година В момента сме в договаряния със Световната федерация по битка за образуване на Световното състезание през 2023 година ", добави Кралев.

Министърът на младежта и спорта, който още веднъж беше определен за член на УС на WADA, разяснява и наболелия въпрос с Руската антидопингова организация (РУСАДА). "Предстои през идващите месеци да вземем доста значими решения. Иска ми се по време на съвещанията да създадем по този начин, че да не се позволява политическите ползи да въздействат на взимането на решения. Важното в тази ситуация, за което и България упорства, е правата на чистите спортисти да не бъдат накърнени. Тоест, в случай че страната понесе глобата, съветските спортисти, които са потвърдено чисти, да могат да вземат участие на всички надпревари, в това число на Олимпийски игри под безпристрастен байрак. Аз ще упорствам, когато се санкционират страни да се мери с идентичен критерий. Както проверяваме Русия, по този начин да проверяваме и Норвегия, където всички ски бегачи и биатлонисти са "астматици ". Това е не по-малко абсурден случай ", съобщи Красен Кралев.

Спортният министър означи, че в България би трябвало да има политическа непоклатимост, с цел да може страната да се развива. "Тази политическа непоклатимост я обезпечава ГЕРБ, дружно с нашите политически сътрудници. На изборите, които се организираха тази година, изрично се удостовери мнението, че българският народ утвърждава нашата политика, застава зад нас. Спечелихме европейските и локалните избори, имаме кметове в 17 регионални центъра, 140 общински кметове, увеличихме съветниците с 80 души в цялата страна. Това демонстрира, че към момента ние се употребяваме с най-високо доверие. Разбира се, там, където има неточности, се регистрират и се санкционират от народа ", означи Красен Кралев.

"Ангажиментът, който сме поели пред българския народ е доста сериозен и се надявам да продължим да го съблюдаваме. Важна е политическата непоклатимост на България, която ще докара и довежда до стопански напредък. Вчера беше нараснал кредитният рейтинг на България, а това е най-голямата и най-хубавата оценка за ръководството на българското държавно управление ", приключи спортният министър.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР