44 598 нарушения на ЗДвП санкционирани за първите седем месеца на

...
44 598 нарушения на ЗДвП санкционирани за
първите седем месеца на
Коментари Харесай

Засилени са мерките за контрол на пътя във Варна и областта

44 598 нарушавания на ЗДвП глобени за първите седем месеца на 2019 година

Директорът на ОДМВР – Варна старши комисар Даниел Пашов и началникът на сектор „ Пътна полиция ” главен инспектор Петко Камбуров взеха присъединяване в изключителното съвещание на Областната комисия за сигурност на придвижването по пътищата във Варна, инициирано от ДА „ Безопасност на придвижването по пътищата ”. На срещата бяха представени актуални данни за пътния травматизъм в града и региона, както и разбори на обстановката и вероятните ограничения, които да усилят сигурността на пътя за жителите и гостите на Варна. Отчетен бе фактът, че са увеличени силите и средствата на ОДМВР – Варна, които имат правомощия да упражняват надзор по ЗДвП, засилен е и контролът с автоматизирани системи. В резултат на това се регистрира растеж на установените нарушения.

В региона от началото на годината до момента са установени 44 598 нарушавания (с 13 408 повече от същия интервал на м.г.). Наложени са 32 934 санкции по фиш, съставени са 11 483 акта. Засечените нарушавания на скоростните режими са 15 704 (с 2590 повече в сравнение с 2018 г.). Установени са: 460 неправоспособни водачи; 223 – седнали зад волана след приложимост на алкохол; 59 - управлявали под влияние на наркотични субстанции.

На територията на региона са регистрирани общо 1917 пътнотранспортни произшествия, което е с 300 по-малко в сравнение с миналата 2018 година Загинали са 29 души, ранени са 533, като се наблюдава завишение на тези индикатори.

Междувременно на територията на града бяха извършени инспекции по метода на широкообхватния надзор. Водачите бяха проверявани за безупречност на документите, техническа редовност на моторното превозно средство, за приложимост на алкохол и наркотични субстанции и други.

*Източник: www.mvr.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР