44 000 са новорегистрираните безработни у нас. Това прави с

...
44 000 са новорегистрираните безработни у нас. Това прави с
Коментари Харесай

Пламен Димитров: 44 000 са новорегистрираните безработни у нас

44 000 са новорегистрираните безработни у нас. Това прави с 2% повече или общо 8% безработица в страната. Зад всички тези случаи стоят обособени ориси, на които би трябвало да с епомогне. Това съобщи президентът на КНСБ Пламен Димитров в предаването „ Лице в лице “ по БТВ.

„ Предлагаме да се увеичили минималното обезщетение за безработица, което в този момент е 9 лв. или под 200 лв.. Това няма да реши нещата, само че ще ги усъвършенства “, акцентира той.

Опашки се извиха пред бюрата по труда в София

„ Тези, които нямат достъп до обезщетение би трябвало да получаят ваучери за храна за най-малко 60% от минималната работана заплата. Смятам, че това ще е вторият пакет, който държавното управление ще прегледа. Ние борим сивата стопанска система от много време. Сега не е такова време. Тези, които са работили ще получат по-добро обезщетение. Трябва да се намерения за другите “, разяснява президентът на КНСБ.

„ Редица самоосигуряващи се нямат опция за приход “, предизвести той.

В тази връзка съветът му е да се записват в Бюрото по труда, без значение дали се е осигурявал или не, с цел да се види по какъв начин може да му се помогне. „ Друга мярка е да се употребява платеният отпуск. За майките с деца, би трябвало да има спомагателни ограничения за подкрепяне или спомагателен приход “, разясни синдикалният водач.

„ Преди седмица сме поискали прогноза, какво се случва след месец май, кои предприятия ще са потърпевши най-вече. В доста браншове производството върви надолу “, разяснява той.

„ Това би трябвало да се адресира в един нов пакет от ограничения, който ще коства още пари. Дай Боже след май месец стопанската система да тръгне още веднъж. Ние сме за мярката 60 на 40 “, сподели Пламен Димитров.

„ Най-лошото за работещите е да останат без приход и да не могат да си хранят фамилиите “, акцентира той.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР