433 зоополицаи ще реагират на сигнали за инциденти с животни

...
433 зоополицаи ще реагират на сигнали за инциденти с животни
Коментари Харесай

Зоополицията ще има щат от 433-ма души


433 зоополицаи ще реагират на сигнали за произшествия с животни в цялата страна, заяви на брифинг шефът на " Национална полиция” основен комисар Христо Терзийски. Министърът на вътрешните работи Валентин Радев пък означи, че България ще стане едвам втората страна в Европа с настоящо такова звено, съобщи бТВ.

Необходимостта от него е изтъквана неведнъж през годините от специалисти и цивилен организации поради голямото количество сигнали за жестокости над животни – принуждение, незаконни боеве, развъдници с неприемливи условия и други Сега в зоополицията ще влязат проверяващи служители на реда и оперативни служащи, които ще бъдат особено подготвени, евентуално в Холандия. " Предприети са ограничения и за недопускане омаловажаването на сигнали за закононарушения против животни. Започна процедурата и по обозначаване на 28 автомобила – към днешна дата 25 са готови”, посочи Терзийски.

Той добави, че досега има 298 сигнала за демонстрация на свирепост към гръбначни животни, като над 20% от тези закононарушения са разкрити и работата по тях продължава. Към момента сериозен проблем при работата по сходни закононарушения са неналичието на доказателства и построени процедури за определяне на причинителя. Така и дейно наказаните за принуждение над животни са единици.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР