43% от германците подкрепят оставката на канцлер Ангела Меркел. Това

...
43% от германците подкрепят оставката на канцлер Ангела Меркел. Това
Коментари Харесай

43% от германците искат Меркел да си ходи

43% от германците поддържат оставката на канцлер Ангела Меркел. Това оповестява The Local, базирайки се на социологическо изследване.

В същото време, 42% от интервюираните желаят Меркел да остане канцлер, други 15% от интервюираните не са били в положение да дадат безапелационен отговор. Сред гласоподавателите на Християндемократическия съюз (начело с Меркел) и Християнсоциалния съюз, управляван от министъра на вътрешните работи на Германия Хорст Зеехофер (CDU / CSU) зад оставката на Меркел стоят 27%, други 63% имат вяра, че канцлерът не би трябвало да напусне поста си. Също по този начин, 48% от поддръжниците на левицата поддържат кандидатурата на Меркел.

В същото време 32% от интервюираните считат, че обединението ХДС / ХСС може да се разпадне, заради различия по въпросите на миграцията и НАТО, а други 45% от интервюираните не са съгласни с тази позиция. Също по този начин, половината от германците не имат вяра във опцията обединението да съществува до идващите избори в Германия през 2021 година

В средата на юни Зеехофер сподели, че към този момент не може да работи с Меркел заради спор за бежанците. Става въпрос дали е допустимо да се предотврати влизането на територията на Германия на мигранти, които към този момент са регистрирани в други страни от Европейски Съюз. На идващия ден Меркел сподели, че няма да наложи ограничавания за влизането на бежанци. В този случай, Зеехофер съобщи, че ограниченията за надзор на границите на Германия ще бъдат затегнати през юли, в случай че страните не са в положение да реализират компромис.

През ноември 2017 година Меркел съобщи, че не вижда причина за оставка, добавяйки, че тя е подготвена да поеме поста канцлер на Германия за още четири години. Според нея " Германия се нуждае от непоклатимост ". /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР