43 млн. лева бонуси през тази година е раздало финансовото

...
43 млн. лева бонуси през тази година е раздало финансовото
Коментари Харесай

Финансовото министерство призна, че раздава бонуси от средно около 3500 лева

43 млн. лв. бонуси през тази година е раздало финансовото министерство. Тази вест заяви депутатът от Българска социалистическа партия Антон Кутев, а тя беше доказана и от финансовото министерство - въпреки и с конкретизиране.
От министерството прецизираха, че сумата се разпределя на 12 215 чиновници през 2018 година Това на процедура значи, че чиновниците в министерството получават
бонуси от близо 3500 лева приблизително . Предвид спецификата на разпределяне на награди в държавната администрация, която включва и кариерното развиване, разумно е да предположим, че е имало по-високи от тази граница и по-ниски.
От ведомството показват, че в отговор до народния представител от Българска социалистическа партия Антон Кутев на въпрос до министъра на финансите е предоставена информация за начислените и изплатени спомагателни хонорари за реализирани резултати (ДВПР) през 2018 година в Министерството на финансите и административните структури, чиито ръководители са второстепенни разпоредители с бюджет по бюджета на министерството.
От финансовото министерство разясняват, че ДВПР за реализирани резултати е изплащано четири пъти годишно – през април, юли и октомври за настоящата година и през януари – за миналата година; разноските за ДВПР не надвишават 30 на 100 от разноските за заплати, хонорари и наложителни осигурителни вноски по бюджетите на разпоредителите с бюджет ; ДВПР са избрани въз основа на оценка на постигнатите резултати от главните структурни звена и обособените чиновници през изтекло календарно тримесечие; размерът на ДВПР на обособен чиновник не надвишава 80 на 100 от начислените му за съответната година съществени заплати .
Финансовото министерство дава информация и какъв брой души работят в структуратата му:
– Министерство на финансите – 571 щатни чиновници
– Национална организация за приходите – 7 886 щатни чиновници
– Агенция „ Митници “ – 3 362 щатни чиновници
– Агенция за държавна финансова ревизия – 193 щатни чиновници
– Държавна комисия по
хазарта – 46 щатни чиновници
– Изпълнителна организация „ Одит на средствата от Европейския съюз “ – 72 щатни чиновници
– Агенция по публични поръчки – 85 щатни бройки.
Общо: 12 215 щатни бройки, прецизират от финансовото министерство.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР