43-ма задържани и заподозрени в участие в схема за финансиране

...
43-ма задържани и заподозрени в участие в схема за финансиране
Коментари Харесай

Експерти: Има заплаха за националната ни сигурност

43-ма арестувани и обвинени в присъединяване в скица за финансиране на терористични интервенции. Това е резултатът от огромна интервенция на Специализираната прокуратура, ДАНС и ГДБОП в София, Плевен, Благоевград, Разград, Хасково, Пловдив и Ловеч. Разкритите дейности без подозрение съставляват опасност за националната ни сигурност, разясниха пред Нова телевизия специалистите Мажд Алгафари и Димитър Гърдев.

„ Това са едни пари, които никой не вижда и те не се употребяват единствено за тероризъм, а и за проституция, опиати и всевъзможни други незаконни действия ”, съобщи Алгафари.

Гърдев бе безапелационен, че против сходни схеми би трябвало да се работи безкомпромисно, тъй като в противоположен случай участниците в тях ще се множат.

„ Трябва да се реагира на всяка една такава конструкция, защото това затруднява работата на всички сходни ”, счита специалистът по сигурност и изясни, че логистиката, с чиято организация се допуска, че са се занимавали арестуваните, по никакъв начин не е безобидна.

„ По този метод българи влизат в контакт с рискови хора и има риск от радикализация ”, сподели още Гърдев.

Мажд Алгафари изрази вяра, че прокуратурата ще успее да потвърди виновността на задържаните, тъй като по принцип това не било по никакъв начин елементарно.

„ Фактът, че са открити единствено 32 000 евро при обиските в границите на спецакцията, не значи, че комисионните на медиаторите не са били за милиони ”, сподели Алгафари. Според него у нас действат още сходни незаконни мрежи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР