43-ма шофьори са хванати пияни зад волана през последните 24

...
43-ма шофьори са хванати пияни зад волана през последните 24
Коментари Харесай

Акция на пътя: 43 шофьори са хванати пияни само за денонощие

43-ма водачи са хванати пияни зад кормилото през последните 24 часа. 17 от тях са карали след приложимост на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 26 - с над 1,2 на 1000, трима са отказали да бъдат тествани. Това оповестиха от Министерство на вътрешните работи, цитирайки междинни резултати от профилираната полицейска интервенция за съблюдаване на Закона за придвижване по пътищата.
Прочетете още
Под влияние на наркотични субстанции или техни аналози са засечени да карат 11 души, а четирима са отказали да бъдат тествани.

Общо 10 099 автомобила са тествани в границите на разпоредената профилирана полицейска интервенция за съблюдаване на Закона за придвижването по пътищата. Извършен е надзор на 12 411 водачи и пасажери. Съставени са 1952 фиша и 559 акта за открити административни нарушавания. Акцент в акцията е недопускане на ръководство от водачи, използвали алкохол, наркотични субстанции и/или техни аналози, както и ръководство на моторни превозн исредства (МПС) от неправоспособни водачи. 

От систематизираните данни по метода „ линеен надзор " са тествани 2725 МПС и 3065 водачи и пътници; за установени нарушавания са формирани 515 фиша и 134 акта. Установени са шестима водачи, карали след приложимост на алкохол от 0,5 до 1,2 промила и двама – с над 1,2 промила. Двама са седнали зад кормилото под въздействието на наркотични субстанции или техни аналози.

Данните са междинни и в тях са включени резултати, систематизирани до 16:00 часа, прецизират от Министерство на вътрешните работи.

По-рано през днешния ден от ведомството оповестиха, че при пътни катастрофи в България през миналото денонощие един човек е умрял, а шестима са ранени. На територията на страната са станали шест произшествия.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР