43 храма на територията на област Пловдив са били хванати

...
43 храма на територията на област Пловдив са били хванати
Коментари Харесай

Наказаха 43 храма за Великден

43 храма на територията на област Пловдив са били хванати в нарушаване от чиновниците на пожарната. Това се е случило в границите на засиления надзор от страна на Регионалната дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “, който е в ход в последните няколко седмици. В хода на инспекциите чиновниците на реда са посетили общо 148 броя, храмове, манастири, параклиси и други обекти, които чакат огромна посещаемост през идните празници. Това заяви на брифинг преди минути Главен контрольор Петър Тосков.

На нарушителите са били издадени писмени разпоредби. Срокове за осъществяване са къси и изтичат преди Великден. Най-често става въпрос за организационни проблеми – да вземем за пример потребност от презареждане на пожарогасителите.

От пловдивската пожарна поучават жителите да бъдат внимателни на местата, където се събират доста хора. По време на честването, би трябвало да се внимава да не се възпламенят облекла, коси и така нататък

Същото се отнася и за преместването на свещите – те не трябва да се оставят без наблюдаване, до момента в който дефинитивно не загаснат.

Всички противопожарни екипи ще бъдат мобилизирани. Ще има и пожарен автомобил на Бачковския манастир.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР