43-годишният Тайгър Уудс направи едно от най-великите завръщания в историята

...
43-годишният Тайгър Уудс направи едно от най-великите завръщания в историята
Коментари Харесай

Майкъл Джордън за Тайгър Уудс: Това е най-великото завръщане в спорта!

43-годишният Тайгър Уудс направи едно от най-великите завръщания в историята на спорта. Той постави завършек на 11-годишна пауза, след която завоюва пета Мастърс купа (в Огъста) в кариерата си и общо 15-а от Мейджър шампионат.

Постижението на Уудс не подмина считания за най-велик баскетболист в историята - Майкъл Джордън: "За мен това е най-великото завръщане в спорта, което съм виждал. Той трябваше да промени своята игра, своето виждане за живота. Всичко. Направи го. Той се питаше дали може да се върне. Трябваше да свърши доста работа ", съобщи Джордан.

"Мисля, че Тайгър бе единственият човек, който вярваше в своето завръщане. Никой различен не вярваше. За мен това е необикновено. Изключително достижение ", добави той.

Джордън също е имал къси престои отвън игра. Малко след гибелта на татко си великият баскетболист (1992 г.) се завръща с три шампионски пръстена.

През 2016 и 2017 година Уудс пропусна Мастърса поради тежка травма в гърба, а също така през 2017 година прекара нощ в ареста за неразумно шофиране. Операцията на гръбнака обаче даде нов късмет на Уудс, който през 2018 г.отново подсети за себе си.

За него това бе първа Мастърс купа от 2005 година насам като по този метод се приближи единствено на една от върха на Джак Никлаус от 6. Много време бе минало и от последната му Мейджър купа - на US Open 2008.

Едно от най-великите завръщания в спорта - Тайгър Уудс завоюва Мастърса
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР