43-годишна жена загина след падане на релсите на метростанция “Опълченска.

43-годишна жена загина след падане на релсите на метростанция “Опълченска. ...

Жена загина след падане на релсите на метростанция „Опълченска”.

43-годишна жена загина след падане на релсите на метростанция “Опълченска”. По информация на МВР влакът не е успял да спре.

Сигналът за инцидента е подаден в 14:06 часа. Директорът на „Метрополитен” Стоян Братоев обясни, че жената вървяла близо до ограничителната линия и гледала в телефона си, когато паднала на релсите. Непосредствено след това пристигнал и влакът, който не успял да спре.

"Жената е загинала, за съжаление. Ние видяхме записите, но нямаме право да ги даваме. Слиза отгоре, върви по перона и се вижда, че гледа нещо в ръката си. Пресича напречно линията, залита и пада на релсите. Не е загинала на място, а малко по-късно. Не можем да кажем дали е паднала от прилошаване или се е разсеяла. Вижда се как върви по перона и изведнъж се отклонява и тръгва към релсите, но няма изглед да се е хвърлила", обясни Братоев.

Временно е спряно движението на влаковете на метростанция „Опълченска“. Метрото се движи от станция „Сердика“ до станции „Летище София“ и до „Бизнес парк“ и от станция „Витоша“ до станция „Сливница“.

Осигурени са временни извънредни автобуси във връзка с инцидента. Те се движат двупосочно по маршрут от метростанция „Сливница“ до Софийски университет „Св. Климент Охридски“, Орлов мост, НДК и обратно до метростанция „Сливница“. /dariknews.bg

Източник: dnesplus.bg