43-годишен учител по физическо възпитание ще бъде съден в Русе

...
43-годишен учител по физическо възпитание ще бъде съден в Русе
Коментари Харесай

Съдят учител за блудство с ученички в Русе

43-годишен преподавател по физическо образование ще бъде съден в Русе за блудничество с две малолетни ученички от учебното заведение, в което той работи. С едно от девойките мъжът е имал и полов контакт. Заради възрастта на потърпевшите делото се гледа при закрити врата. Насроченото за през днешния ден разпоредително съвещание бе отсрочено за на следващия ден, съобщи Българска телеграфна агенция

Прокурорът от Русенската окръжна прокуратура Николай Николов разяснява, че делото е от висок публичен интерес, само че се визира нравствеността на жителите.

" Моля и вие да ни разберете. В този развой не можем да изнасяме директно волята на съда информация за делото ", сподели Николов.

43-годишният Ивайло Александров бе докаран с белезници от следствения арест в съда, където със отбраната му са ангажирани двама юристи. Ако бъде приет за отговорен, той може да получи наказване от 5 до 20 години затвор.

Според прокуратурата закононарушенията са осъществявани през 2017 и 2013 година.

Ивайло Александров е задържан през декември предходната година, когато родители подават сигнал до шефа на ОУ " Иван Вазов ". Притеснени от държанието на щерка си, те схващат за смущаващите контакти на 13-годишната си щерка с преподавателя по физическо. В хода на следствието излиза наяве, че дейностите му са траяли повече от 4 години. С една от ученичките учителят е имал на няколко пъти полов контакт, а друга от жертвите му е направила опит за самоубийство, съобщи Русе Медиа.

Към момента от Министерството на образованието и Регионалното ръководство в Русе отхвърлят всевъзможен коментар, защото се касае за малолетни деца.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР