43-годишен мъж от Варна бе осъден за нарушаване на карантината

...
43-годишен мъж от Варна бе осъден за нарушаване на карантината
Коментари Харесай

Условно наказание и глоба за варненец, нарушил карантинни мерки

43-годишен мъж от Варна бе наказан за нарушение на карантината – закононарушение по чл.355, ал.2 от Наказателния кодекс, по силата на импортирано от прокуратурата и утвърдено от Районния съд съглашение. На подсъдимия бе наложено наказване от 3 месеца отнемане от независимост, чието изтърпяване се отсрочва с изпитателен период от 3 години, както и санкция в размер на 300 лв.. Това оповестяват от правосъдната институция.

На 20 март тази година, след идване от рискова страна – Франция, на съображение издадено наставление от Регионална здравна ревизия – София, подсъдимият бил подложен под наложителна 14-дневна карантина по отношение на разрастващата се пандемия от COVID-19. Той показал адрес в гр. Варна, на който трябвало да извършва карантинните ограничения, само че на 28 март 2020 година той нарушил противоепидемичната мярка по време на изключително състояние, напуснал адреса и обитавал на публично място – магазин от огромна комерсиална верига.

43-годишният мъж признава виновността си и е склонен с параметрите на наложеното със съглашението наказване. Съдебният акт е финален и влиза в действие незабавно.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР