43 дни на гладна стачка е екологът Димитър Василев. Той

...
43 дни на гладна стачка е екологът Димитър Василев. Той
Коментари Харесай

43 дни на гладна стачка е екологът Димитър Василев

43 дни на гладна стачка е екологът Димитър Василев . Той е в кресненското село Влахи, където се грижи за 90-годишната си майка. Причината да стартира гладна стачка, е че няма по какъв начин да отида на митингите в София и да остави старата жена сама.

Основният му претекст за гладна стачка е: " оставка на кабинета " Борисов-3 " и на основния прокурор Иван Гешев " . Василев се надява с тяхната оставка да бъдат опазени екосистемите в Кресненското дефиле.

" На 32-ия ден от митингите в София бях с високо кръвно, тъй като не мога да направя нищо ", сподели пред news.bg Василев, който е някогашен представител на природозащитните организации във Висшия екологичен съвет на Министерството на околната среда и водите .

От 1988 година - малко преди измененията, се занимавам с природозащита. Запознат съм какво се случва с природата ни - златодобив, замърсяване . Основният ми претекст е Кресна. От 23 години се опитваме не да спрем автомагистралата, а да спасим Кресненския пролом от автомагистралата . Имаше и друга опция за градеж на Автомагистрала " Струма ", само че вършат всичко допустимо да унищожат природата, сподели Василев.

2008 година имаше утвърден план, който бе щадящ за природата. Всичко беше утвърдено, споделиха ОК за парите . Опитахме се да не им се позволим да строят автомагистралата на парче. Всичко бе наред, когато пристигна Борисов (първият кабинет " Борисов " - б.р.). Магистралата е отбивка от 10-ти европейски кулоар, който свърза Балтийско море с Истанбул, а от София е отбивка за Солун.

Миналата година през декември бе слушането в Европарламента. с помощта на великото лоби на ръководещите - Александър, Андрей Слабаков и още други спомогнаха за това.

Димитър Василев се надява, че екологичните проблеми ще намерят решение дружно кадровите .

" Искам оставка, и той (премиерът Борисов - б.р.), и дясната му ръчичка Гешев, който служи да разчиства всеки, който не поддържа властта. Настоявам Борисов и леко, леко - тичешком, да си поеме пътя. Аз не съм млад, на 63 години съм, що за хора би трябвало да сме, с цел да поносим този нисконачетен, нискообразован човек . Ако той не си вземе багажчето, Европа да го нарита. Наричам България клептокрация. Имам поддръжка от рационални хора в чужбина ", разгласи Василев, който е на гладна стачка от 43 дни.

От 17 часа в София е разгласен началния час на днешните антиправителствени митинги.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР