42 певчески и танцови състави с над 500 изпълнители от

...
42 певчески и танцови състави с над 500 изпълнители от
Коментари Харесай

Фолклорен фестивал „Рила ни гледа" в Дупница и на Седемте рилски езера

42 певчески и танцови сформира с над 500 реализатори от цялата страна и прилежаща Северна Македония вземат участие в почналия в градския парк на Дупница десети фолклорен фестивал " Рила ни гледа ". Форумът е с конкурсен темперамент, а класираните на първите три места във всяка група и категория ще имат сборна стратегия на Седемте рилски езера в неделя, оповестиха уредниците.

За първи път се включват учебните заведения по изкуствата в страната, отново за първи път за спечелилите ще има и парични награди, разгласи шефът на фестивала Дилияна Диканска:

" Ако до предходната година на сцената се показаха самодейци, тази година към този момент би трябвало да забележим от учебните заведения по изкуствата на друго равнище, тъй като те са на една крачка от експертите. Така, че бих споделила за 10 години нашият фестивал много се разви, много се разнообрази. Даваме първо място, второ място, трето място. Всяка година имаме и предметни награди като на първите места даваме торти, които са с лика на нашето лого. На второ място даваме дарове от компания, която е наш спонсор и н атрето място даваме питка или погача наред с плакетите " -

Жури с ръководител проф. Даниела Дженева и членове Мариян Василев и гл.ас Димо Енев ще класира участниците. Вокалните групи ще правят оценка проф. Сава Димитров, Димитър Христов и Ева Владимирова. Не са най-важни премиите, споделиха преди да се качат на сцената в парк " Рила " десетокласниците.

Наред с концертите феновете ще имат опция да прегледат Улицата на занаятите, аранжирана по алеите на парка.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР