42-ма ученици от Езиковата гимназия Ромен Ролан в Стара Загора

...
42-ма ученици от Езиковата гимназия Ромен Ролан в Стара Загора
Коментари Харесай

42-ма ученици в Стара Загора под карантина заради единайсетокласник с Covid-19

42-ма възпитаници от Езиковата гимназия " Ромен Ролан " в Стара Загора са сложени под карантина от през днешния ден, откакто през вчерашния ден единайсетокласник от гимназията е дал позитивна проба за ковид.

Ученикът е в положително здравословно положение няма и не е имал никакви признаци. Семейството му е поискало да се тества, посредством, на което е станало ясно, че е притежател на вируса, изясни пред БНР шефът на старозагорската гимназия Теодора Николова.

" Факт е, че той към този момент е бил на учебно заведение през целия ден и в контакт с целия си клас ", уточни Николова.

За 14 дни под карантина от през днешния ден е целият клас плюс 16 деца, контактни в смесените профилирани часове.

" Очакваме РЗИ и съответните органи да връчат документите на фамилиите. Късно нощес сме предизвестили. В подобен случай учебното заведение провежда образование в електронна среда от разстояние ", съобщи шефът на старозагорската гимназия

Веднага са взети ограничения за стерилизация. Останалите класове ще учат обикновено. Учителите няма да бъдат сложени под карантина.

В Математическата гимназия в Русе още на втория образователен ден се наложи да се карантинира цяла паралелка поради 16-годишен възпитаник, който даде позитивен тест за ковид. Под карантина е и ученичка от девети клас, която е била контактна с момчето. Нейният клас към този момент не е под карантина. Директорката на гимназията Галина Бобева изясни, че след тържественото разкриване на образователната година, след прибиране в къщи, един от учениците се е почуствал нерадушен и е дал позитивна проба за ковид.

" Още през вчерашния ден сутринта от РЗИ получихме наставление и бяха карантинирани всички възпитаници от неговата паралелка ", изясни Бобева.

По думите й паралелката минава на образование в електронна среда, а всички останали не престават по логаритъма с присъствената форма, при съблюдаване на всички противоепидемични ограничения. Класният началник на този клас е дал негативна проба на теста за ковид, на другите учители не се постанова тестване.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР