42-годишният служител на МВР, който вчера блъсна с кола на

...
42-годишният служител на МВР, който вчера блъсна с кола на
Коментари Харесай

Пуснаха под парична гаранция антимафиота, който блъсна и уби 8-годишно дете

42-годишният чиновник на Министерство на вътрешните работи, който през вчерашния ден блъсна с кола на пешеходна пътека 8-годишно момиченце и то умря, може да излезе на независимост против 5000 лв. гаранция. Това стана ясно, откакто прокуратурата му повдигна обвиняване за ликвидиране по несъобразителност и му наложи мярка за неотклонение " парична гаранция ".

Антимафиотът блъсна със длъжностен автомобил детето, до момента в който дружно с брат си пресича улица в пазарджишкото село Братаница през вчерашния ден.

Служителят на бранш " Борба с проведената престъпност " в Пазарджик е тестван с дрегер за алкохол и опиати и пробите му са негативни. Дал е и кръв за тест.

bTV заяви, като се базира на свои източници, че той е приключил Академията на Министерство на вътрешните работи и досега е имал безупречна известност. Съпругата му също работи в системата на министерството.

Според очевидци на случая мъжът се е движел с висока скорост и е изпреварил спрели на пешеходната пътека други коли. Местните хора обявиха още, че колата за спешна помощ се е забавила доста, нещо което от Спешния център отхвърлиха.

" Сигналът е получен в 11.40 ч. Екипът идва на място в 11.51 ч. Детето е в клинична гибел, реанимация в цялостен размер. И потегля да се кара към незабавно приемно поделение на МБАЛ - Пазарджик ", сподели шефът на Центъра за незабавна помощ-Пазарджик доктор Борис Манев.

" Ще се приложи цялата суровост на закона по отношение на служителя на реда, блъснал и умъртвил дете ", разяснява пък основният секретар на Министерство на вътрешните работи Стоян Темелакиев.

Той изрече и съболезнования към фамилията и роднините на починалото дете.

Напрежението в пазарджишкото село обаче не стихва, хората се събират втори ден на кротичък митинг и упорстват за незабавни дейности от страна на виновните институции и за правдивост. Жителите настояват, че по основния път никой не съблюдава разпоредбите за придвижване и те всеки ден са на крачка от нова покруса.

" Една кола, номера не и го видяхме, бяхме потресени, със 130 км мина от тук ", сподели гражданин на Братаница пред Българска национална телевизия.

" Тук въобще отдалеченост, скорости все едно е автомагистрала. Защо би трябвало ние да чакаме да се случи нещо, както през вчерашния ден, някаква огромна загуба ", възмути се различен локален.

" Искаме да се подхващат някакви ограничения. Ако би трябвало да се постави лежащ служител на реда ", настоя трети.

Хората обаче бяха сюрпризирани от засиленото полицейско наличие в Братаница и спряното придвижване тази заран.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР