42-годишният Лъчезар Цветков от Монтана е осъден на 2 г.

...
42-годишният Лъчезар Цветков от Монтана е осъден на 2 г.
Коментари Харесай

Осъдиха Лъчезар от Монтана за измами с румънски коли

42-годишният Лъчезар Цветков от Монтана е наказан на 2 година условно, тъй като не е платил 38 хиляди лева локални налози за 99 автомобила, излиза наяве от известие на окръжния съд в града.
Лъчезар е част от скица, при която румънци записват колите си в България, с цел да не заплащат високи такси и налози в родината си, както и огромни суми по застраховки.
Той се занимавал с това от 2010 година Цветков почнал да записва и компании на свое име, с цел да не прави усещане огромният брой коли, които сякаш употребява. Така в продължение на 6 година станал фиктивен притежател на 99 коли, които са на румънци. За тях се дължат локални налози, тъй като са регистрирани в Монтана. Лъчезар Цветков не подавал заявления в общината и не плащал, за което е наказан. По-късно трансферирал сдруженията си на ромите Георги Бонев и Георги Жоров и траял с регистрацията на коли, към този момент на тяхно име. Сключвал и застраховка “Гражданска отговорност” със зелена карта, с цел да може колите да се движат в Европа.
На чиновниците от Пътна полиция в Монтана им направило усещане, че Цветков постоянно идва с двамата сиромаси, с цел да записва коли на тяхно име. По техен сигнал почнало и следствието. Междувременно застрахователи също подали сигнал, когато румънци почнали да претендират за компенсации при произшествия в Европа. Тогава се оказало, че колите се водят на компаниите от Монтана, регистрирани от Лъчезар Цветков, само че трансферирани на двамата роми. Бонев и Жоров живеели в бедност и били алкохолици. Когато ги разпитали, те признали, че нямат коли, а Лъчезар им давал по 20 лева, с цел да разписват документи. Цветков към този момент е осъждан на пробация за това, че през 2013 година е записал кола с подправен контракт.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР