42-годишният Иван Главчев, по-известен като рапъра Ванко 1, отново е

...
42-годишният Иван Главчев, по-известен като рапъра Ванко 1, отново е
Коментари Харесай

Ванко 1 пак в затвора

42-годишният Иван Главчев, по-известен като рапъра Ванко 1, още веднъж е в пандиза, откакто бе наказан от Софийския областен съд за шофиране в пияно положение.

На 14 ноември м.г. Ванко 1 е бил хванат от столични служители на реда да кара лекия си автомобил " Мерцедес Е250 " в нетрезво положение. Химическата експертиза, направена в УМБАЛ " Света Анна ", е посочила, че рапърът е седнал зад кормилото с 1,3 промила алкохол в кръвта.

Главчев е арестуван и е формирано досъдебно произвеждане. Той обаче е съумял да се споразумее с прокуратурата, а съглашението е утвърдено от Софийския областен съд на 13 декември м.г.

Магистратите са постановили ефикасна присъда от 3 месеца затвор и са лишили правото на Ванко 1 да кара за период от 1 година. Тъй като рапърът е с непрекъснат адрес в Пловдив, решението на столичните съдии е изпратено за осъществяване на пловдивската прокуратура и Главчев към този момент е наведен в пандиза в града под тепетата.

През 2003 година Иван Главчев бе арестуван и упрекнат за сводничество, проведен незаконен трафик на дами и нелегално владеене на оръжие. Той бе наказан на 12 години затвор, само че поради прословутата корекция на член 155 от Наказателния кодекс, с която фрапантно бяха понижени наказванията за сводничество, Ванко 1 излежа едвам половината от присъдата си.

Поправката стана известна като " Ванко 1 ", а абсурдът бе наименуван от тогавашния ръководител на Народното събрание Георги Пирински - " парламентарен гаф на 2006 г ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР