42-годишният футболен съдия Борислав Колев е арестуван и обвинен в

...
42-годишният футболен съдия Борислав Колев е арестуван и обвинен в
Коментари Харесай

Един от водещите съдии в УЕФА по футзал е арестуваният за схеми с пари от „Хемус“

42-годишният футболен арбитър Борислав Колев е задържан и упрекнат в пране на 53 милиона лв., пари за градежа на Автомагистрала „ Хемус “, оповестява. Новината е изцяло шокираща и взриви българската футболна общественост.

Тази година Борислав Колев доближи нечувани върхове на своята кариера в УЕФА. През лятото той бе назначен за арбитър на финала в Шампионската лига Барселона - Спортинг Лисабон, а през септември бе измежду реферите на Световното състезание по футзал. Борислав е помощник във Втора лига, преди години той имаше ръководени мачове като основен арбитър в „ А група “, след което стана помощник в елита.

Той бе намален във Втора лига след скандал с някогашния съдийски началник Костадин Стоичков и пълномощника на УЕФА в България Марк Бата. Братът близнак на Борислав Колев – Иво, е измежду водещите ни интернационалните асистент-съдии на ФИФА. Двамата в предишното работеха като чиновници на Национална агенция за приходите, само че бяха отстранени от служба. За Иво Колев не се знае дали се води следствие за вероятно присъединяване в дейностите на брат му.

От събраните по делото до този миг доказателства се смята, че Колев е взел участие в основаването на мрежа от компании с фиктивни шефове, по сметките на които били преведени част от парите за ЛОТ-5 от Автомагистрала „ Хемус “. След това персонално придружавал фиктивните шефове до банков клон, откъдето те теглили парите, които му давали. По този метод с общо 52 действия в интервала от 18 юни 2020 година до 08 август 2021 година Борислав, който всички наричали Боби, получил сума в размер на 53 млн. лева

Съдружникът на задържания 42-годишен Борислав Колев - Велислав Миленков от Симитли, също е футболен арбитър. Той твърди, че не е знаел какво се е случило с неговия сътрудник в обща компания, предава „ 24 часа “. Фирмата по този начин и не проработила и няма никаква активност.

Двамата се познават около съдийството, били са на общи семинари. „ Боби имаше концепция да направи детски лагер за рафтинг по река Струма. Помоли ме като локален човек да му оказа помощ с намирането на терен. После обаче стартира ковид-кризата и нищо от замисъла не се осъществя. Не съм го виждал доста от дълго време. Знам, че се занимаваше с нещо, обвързвано със строителството, май беше подизпълнител на огромна компания, само че не съм сигурен. Никога не е ставало въпрос за някакъв общ бизнес, обвързван със строителството, а единствено за детския лагер. Учудвам се на това, което ми казвате. Съмнявам се да се е занимавал с източването на такива милиони, нямаше тип на човек, който разполага с такива пари “, разяснява Миленков.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР