42-годишният бивш командос Светослав Каменов ще чака старта на делото

...
42-годишният бивш командос Светослав Каменов ще чака старта на делото
Коментари Харесай

Потвърдено: Убиецът затрил Деси заради кола за скрап

42-годишният някогашен командос Светослав Каменов ще чака старта на делото против него в следствения арест. Това взеха решение магистратите от апелативния съд в Пловдив при разглеждането на мярката за неотклонение на военния, което се организира през вчерашния ден. Според съда има задоволително доказателства, сочещи обвинения за съпричастен към зверството.

Каменов е упрекнат в това, че на 29 ноември съзнателно е умъртвил военнослужещата от 61-ва Стрямска механизирана бригада Десислава Стоянова в едноетажна колиба край град Сопот. Тялото <210> е било открито на 8 декември при осъществен оглед на постройката. Още на същия ден като обвинен по делото е притеглен Каменов. Той е осъждан за неплащане на прехрана и за подаване на погрешен сигнал, само че е оправдан.

Според държавното обвиняване, в лицето на прокурор Ясенка Шигарминова, претекстът за убийството е явен - колата, която Десислава дала на Каменов за ремонт, а той предал за скрап. Тя отишла до Сопот от Карлово, с цел да вземе автомобила, последвал скандал, който завършил съдбовно. Поради тази причина прокуратурата изиска налагане на най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “, защото има задоволително данни, които сочат Каменов за причинител - гласни и писмени доказателства, протоколи за оглед на местопроизшествието и натрупа и разпити на очевидци. Освен това имало заплаха мъжът да се укрие, защото към този момент веднъж бил избягал в Гърция.

На противоположното мнение беше отбраната на Каменов. Адвокат Снежанка Попчева изиска по-лека мярка. Според нея заключенията на миналата инстанция са прибързани, защото нямало задоволително доказателства за претекста и умисъла на действието. Тя съобщи, че командосът е оправдан и има непрекъснат адрес.

„ Искам по-лека мярка “, съобщи обвиненият пред магистратите, преди те да се отдръпват на скрито заседание. Минути по-късно съдиите потвърдиха определението на Окръжен съд-Пловдив и изпратиха Каменов за непрекъснато в следствения арест. Като претекстове акцентираха неприятните му характеристични данни, бягството в Гърция и тежестта на осъщественото действие.

Определението е дефинитивно.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР