42-годишната Корнелия Георгиева-Маринова спечели обявения от Областна администрация – Русе

...
42-годишната Корнелия Георгиева-Маринова спечели обявения от Областна администрация – Русе
Коментари Харесай

Ясно е русенското послание, което ще бъде гравирано в постамента на пилон Рожен

42-годишната Корнелия Георгиева-Маринова завоюва оповестения от Областна администрация – Русе конкурс за обръщение, което да показа района в самодейността Пилон „ Рожен “. За достижението си тя бе отличена с грамота от регионалния шеф Анатоли Станев. „ Ние, русенци, се гордеем с богатото историческо минало на своя роден край. Винаги сме били и важен районен център. Ето за какво е значимо и в този конкурс да се представим на нужното равнище “, сподели Станев и пожела още доста креативен триумфи на създателя, получил единомислещото утвърждение на журито, разгледало предложенията. „ Историята е еднаквост, опит и ентусиазъм, а да носиш България в сърцето си не е отживялост. Духът би трябвало да тържествува. Той прави силата “, съобщи Корнелия Маринова. Тя е ученик на русенската британска езикова гимназия, а по-късно е приключила компетентност „ Туризъм “ в Икономически университет – Варна.

Посланието, което ще бъде гравирано в постамента на Пилон „ Рожен “ е: „ Русе – дух на независимост край европейската река “. При решение от страна на уредниците на национално равнище то може да бъде изписано и по следния метод: „ Русе – дух на независимост край огромната европейска река “. Припомняме, че при започване на месец февруари тази година от Областната администрация оповестиха конкурс под надпис: „ От жителите на област Русе през днешния ден – за нашите потомци на следващия ден! “. Той е част от националната самодейност Пилон „ Рожен “, която се организира под патронажа на президента на Република България Румен Радев.

Инициативата за създаване на новия Паметник на Обединението е на Фондация „ Наследство в бъдещето “. Тя включва акция за набиране на средства и издигане на най-голямото българското национално знаме на Роженските поляни – като знак на националното единство.

В постамента на оборудването ще бъдат вградени 28 къси послания от 28-те административни области на България под мотото „ От българите през днешния ден – за българите на следващия ден “. Мраморната плоча с картата на България ще е с размери 6х3 метра и ще бъде направена в Професионалната гимназия по каменообработване във врачанското село Кунино.

Като жест на съпричастност учениците от гимназията безплатно ще гравират текстовете и ще се наредят учебното заведение си измежду огромните донори в националната акция „ България заслужава! ”. Пилон „ Рожен “ ще бъде най-високият в Европейския съюз и ще се издига на внушителната надморска височина от 1430 метра.

В самодейността, проведена от Областната администрация в Русе, се включиха общо 22-ма души с 60 оферти. Всички те бяха прегледани и оценени от петчленно жури с ръководител регионалният шеф Анатоли Станев и в състав шефът на Регионалния исторически музей проф. доктор Николай Ненов, началникът на Регионалното ръководство на образованието доктор Росица Георгиева, Валерия Йорданова, която е библиограф и специалист в Регионалната библиотека „ Любен Каравелов “, както и журналистът и основен редактор на вестник „ Бряг “ Маргарита Трифонова.

Всички участници ще получат грамота за присъединяване от регионалния шеф.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР