42-годишна жена е починала в болницата във Варна след домашно

...
42-годишна жена е починала в болницата във Варна след домашно
Коментари Харесай

Жена със съмнения за COVID-19 почина заради домашно насилие

42-годишна жена е умряла в болничното заведение във Варна след домашно принуждение. Тя е била призната със подозрения за COVID-19 и недоволства от болки в гърдите. За гибелта ѝ е задръжан приятелят ѝ Ивайло И., който ще остане за 72 часа в ареста, оповестиха от Окръжната прокуратура във Варна.Според обвиняването гибелта на дамата е настъпила в резултат на съзнателно нанесена междинна телесна щета.

Ивайло и приятелката му постъпили в болница след подозрение, че са инфектирани с ковид. Двамата били оставени в лечебното заведение, с цел да бъдат тествани. Жената се оплаквала от болки в гърдите.

На 5 април, макар почналото лекуване пациентката умряла.

Назначена била аутопсия, от която станало ясно, че дамата е със счупени ребра, в резултат на което е настъпило затруднение в белите й дробове. Пред свои познати, преди да почине, тя споделила, че в средата на месец март Ивайло й нанесъл побой.

След гибелта на приятелката му предходната нощ мъжът съумял да избяга от болничното заведение, само че бил арестуван. Извършено било претършуване в дома му, откъдето са конфискувани пушка и бухалка.

30-годишният Ивайло е обвинен е осъждан над 10 пъти.Окръжната прокуратура във Варна ще изиска на следващия ден непрекъснат арест за килъра.

В последните седмици сигналите за домашно принуждение в условия на изключително състояние са се нараснали три пъти, сигнализираха неправителствени организации. На националната гореща линия за деца през март са били подадени 80 сигнала за случаи на побой над единия родител от другия.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР