42 000 ученици от прогимназиален и гимназиален етап се обучават

...
42 000 ученици от прогимназиален и гимназиален етап се обучават
Коментари Харесай

460 000 ученици вече се върнаха в класните стаи

42 000 възпитаници от прогимназиален и гимназиален стадий се образоват присъствено от през днешния ден. Това рапортува министърът на образованието и науката Красимир Вълчев на работното заседание, свикано от премиера Бойко Борисов с представители на Националния действен щаб, имунизационния щаб и министри.

По данни на министъра близо 2900 паралелки у нас към този момент се образоват присъствено вследствие на Той уточни, че общо 460 000 деца посещават класните стаи, а 260 000 учат онлайн от разстояние. Отделно има 240 000 деца в предучилищна възраст, които посещават детските градини.

Премиерът беше безапелационен, че присъственото образование е от голямо значение за учениците.

Относно имунизацията той съобщи, че е значимо процесът да върви оптимално бързо. Ваксината е нашето оръжие и би трябвало скоро да се връщаме към естествения живот, това го чакат от нас хората, уточни Борисов.

От своя страна изпълнителният шеф на Изпълнителната организация по медикаментите Богдан Кирилов рапортува, че продължава регулярната доставка и систематизиране на имунизациите в страната. По негови думи за последните 4 дни а до края на февруари се чакат още 240 000 дози.
 От на следващия ден всички възпитаници в дребни учебни заведения влизат в клас
От на следващия ден всички възпитаници в дребни учебни заведения влизат в клас

От пети до дванадесети клас

Кирилов уточни, че към този момент има и прогноза от трите компании за д оставките през март - чака се те да бъдат над 500 000 дози , което ще разреши да бъде ускорена имунизацията. Според него има действителен късмет доникъде на годината да има 5 позволени за приложимост ваксини, въз основата на което има прогнози и за вероятния брой имунизирани лица доникъде на годината.

Министърът на опазването на здравето Костадин Ангелов пък съобщи, че са заделени ваксини за изборната администрация, тъй че да бъде обезпечено естественото протичане на изборите. Относно новите типове ковид той заяви, че за предходната седмица от изпратени в Националния център по заразни и паразитни заболявания 98 случая 68 са с потвърдения нов тип на вируса от Англия.

Директорът на " Пирогов " Асен Балтов съобщи, че има подготвеност болничното заведение да отвори спомагателни места за имунизация, както и да обезпечи мобилни екипи.
 Въртележка за учениците в класните стаи
Въртележка за учениците в класните стаи

В моловете малолетните и малолетните единствено с компаньон

От своя страна общественият министър Деница Сачева осведоми, че гладко продължава имунизацията в региона на обществените услуги, като в София тя към този момент е завършила. По нейни данни над 1 милиарда лева са разплатени на бизнеса по ограниченията на Министерството на труда и обществената политика за опазване и основаване на претовареност.

По към този момент са платени 831 милиона лв. . В секторите хотелиерство, ресторантьорство, превоз и туризъм са непокътнати 30 000 работни места, като до края на 2020 година са изплатени 117 милиона лв.. Сачева заяви и че по мярката 75/0 за затворени бизнеси са подадени 9384 заявки от работодатели за 47 945 служащи и чиновници. По тази мярка досега са платени 20 200 000 лв. за 43 215 чиновници.

Тя подсети, че Народното събрание е приел спомагателен текст в закона за ограниченията, с който 90 работни дни се смятат за неплатен отпуск и за застрахователен стаж, тъй че хората няма да изгубят своите права, без значение че остават затворени и през февруари. Сачева акцентира и че е бил признат текст, с който изплащаните от страната средства по антикризисните ограничения да не могат да бъдат взимани от частните правосъдни реализатори.
 Твърдо срещу имунизациите са 20% от учителите
Твърдо срещу имунизациите са 20% от учителите

25% от родителите желаят децата им да бъдат тествани

По мярката " Заетост за теб ", с която се разкриват нови работни места за безработни, са платени 10 300 000 лв. за 2587 работодатели и сега са наети 10 692 безработни. За всяко семейство, чиито децата учат отдалечено и е кандидатствало за помощ, приблизително са отпуснати по 900 лв. . До момента подадените заявки са 51 550, изплатени са над 30 милиона лв. на 35 700 фамилии, регистрира Сачева.

Тя рапортува още, че за последните 30 дни до бизнеса са стигнали към 120 милиона лв. , като 50 милиона лв. от тях - през Българската банка за развиване за гарантиране на безлихвени заеми, най-вече за физически лица. Останалите 70 милиона лв. са изплатените по Оперативна стратегия " Иновации и Конкурентоспособност ", които са стигнали до бизнеса през мярката, осъществена посредством Национална агенция за приходите, както и по процедурата за микрофирми и настрана единствено за транспортни компании.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР