418 заявления за отпускане на еднократна помощ за първокласници са

...
418 заявления за отпускане на еднократна помощ за първокласници са
Коментари Харесай

Над 400 семейства с първокласници от Врачанско кандидатстваха за отпускане на еднократни помощи

418 заявки за разпределяне на еднократна помощ за първокласници са подадали семейста от област Враца, чиито деца ще са възпитаници наесен. Това сочат данните на Регионална дирекция „ Социално подкрепяне “ към 21 юли. До момента обществените са издали заповеди за разпределяне на помощта в 315 от случаите, има и 5 отхвърли. Останалите заявки са в развой на обработка.
Еднократна помощ на фамилии, чиито деца са записани в първи клас в държавно или общинско учебно заведение е 250 лева Съгласно Закона за държавния бюджет помощта се дава при средномесечен приход на член от фамилията за предходните 12 месеца, преди месеца на подаване на заявление-декларацията, в размер на 450 лева
Еднократната помощ се дава без значение от прихода на фамилията за:
-
деца с трайни увреждания;
- деца с един жив родител;
- деца, настанени в фамилии на родственици и близки и приемни фамилии по реда на член 26 от Закона за протекция на детето.
Еднократната помощ за първокласник се изплаща на два пъти. Половината от сумата се изплаща след влизане в действие на заповедта за отпущането й, а остатъкът се дава при започване на втория образователен период, в случай че детето постоянно посещава учебно заведение.
Заявления за разпределяне на целевата помощ се подават до 15 октомври.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР