418 души бяха арестувани в операция в цяла Турция по

...
418 души бяха арестувани в операция в цяла Турция по
Коментари Харесай

Масови арести в Турция

418 души бяха задържани в интервенция в цяла Турция по съмнения за връзки с Кюрдската работническа партия ПКК. Също по този начин кметовете и на 3 регионални града в обитаемоте с голям брой кюрди югоизточни провинции бяха отстранени от служба.

Отстранени са кметовете на Диарбекир, считан за основен кюрдски център, Ван и Мардин. Сред тях е и един от ветераните на кюрдското национално придвижване – политикът Ахмед Тюрк (кмет на Мардин). Другите двама са Селчук Мъзраклъ (кмет на Диарбекир) и госпожа Бедиа Йозгьокче Ертан (кмет на Ван). Срещу тримата кметове са повдигнати разнообразни обвинявания, в това число за участие и заемане на управителни длъжности във въоръжена терористична организация, разпространение на терористична агитация и други.

Областните шефове, назначени от държавното управление, ще поемат функционалностите на отстранените градоначалници, които бяха определени като претенденти на прокюрдската Демократична партия на народите на локалните избори на 31 март тази година, съобщи БНР.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР