412 е общият брой на установените заразени с коронавирус, съобщи

...
412 е общият брой на установените заразени с коронавирус, съобщи
Коментари Харесай

Болните с коронавирус у нас са 412, излекуваните са 20

412 е общият брой на откритите инфектирани с ковид, заяви през днешния ден на постоянния си брифинг ръководителят на Националния действен щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

За вчерашния ден 33 са позитивните проби, от тях са приети в болница 23 души.

„ Новата област е Русе, където е признат мъж, прибрал се от Австрия, работил там в ски-курорт. В София са общо 21 за деня. Нов приети в болница са двама в „ Св. Анна “. В Александровска болница са 19 души до 16 часа. В „ Софиямед “ – един, в „ Пирогов “ – трима, в МВР-болница – един и шестима амбулаторни. В Бургас са двама – мъже на 55 и 61 година, завърнали се от чужбина, единият е признат в болница. В Пловдив – двама – мъж на 65 година в „ Св. Георги “ и жена 76 година в „ Каспела “. Там от предходния ден има един военнослужещ, който е интубиран в тежко положение. Добрич – двама – татко и щерка на 50 и 26 година, признати са в болница. В Стара Загора – мъж на 61 година, признат в болница, в Хасково – 55-годишен в болница, в Сливен – 51-годишен в болница, Кърджали – 26-годишен, който е подаден от РЗИ амбулаторен, в Перник – един до 16 часа – мъж на 60 година, който е на домашно лекуване. Излекуваните са общо 20 с две негативни проби. Трима нови има за денонощието – мъже от Варна на 43, 38 и 32-годишна възраст “, сподели ген. Мутафчийски.

Излекуваните са 14 мъже и 6 дами. Най-младият е 27-годишен, най-възрастният – 80-годишен мъж.Средната възраст на излекуваните от 49 години.

Общият брой на приетите в болница все още е 146 души, от които 14 са в интензивно поделение - от София и Пловдив. „ Проучваме и един пациент в Кюстендил, който също е интубиран “, добави Венцислав Мутафчийски.

На въпрос на „ Хоризонт “ за тестванията на служители на реда и на какъв принцип се дефинира кой да бъде тестван за Covid-19 ген. Мутафчийски уточни, че се следват правилата на Световната здравна организация: „ И това е с всеки, който е болен, постъпил в болница със съмнителни признаци, контактните лица от първи ред, личния състав, който е изложен вероятно на болестта. И рискови групи. Мога да ви дам образец, само че не желая да споделям тъкмо какво е заведението. То е от обществен вид, където установихме едно инфектирано лице и тествахме всички останали и установихме още 7 от общо 13 индивида. Така се прави епидемиологичното изследване и по този начин се прави “.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР