41 са новите случаи на коронавирус за последните 24 часа,

...
41 са новите случаи на коронавирус за последните 24 часа,
Коментари Харесай

41 са новите случаи на коронавирус, още 17 в завод „Кастел“


41 са новите случаи на ковид за последните 24 часа, разгласи шефът на Националния център по заразни и паразитни заболявания проф. Тодор Кантарджиев. Брят на излекуваните е 42, добави тоъ.

От новозаразените 11 са в болница. Общият брой на потвърдените случаи е 2372, дейните случаи са 1478.

8 от случаите са в София, в Пазарджик – 17 нови случая, става дума за инфекцията, откита в завода за авточасти „ Кастел “. Там ограничения са взети, една част от служащите в отпуска, прави се стерилизация, а служащите ще се сменят с тези, които не са работили по време на откриването на болестта. В Ямбол - 11 случая, в Плевен -2 случая, в Благоевград – 1, в Кюстендил -1, Смолян -1.

Най-много инфектирани досега има в София – 995 души.

258 от пациентите са в болница, 29 от тях са в интензивни структури.

Медицинска сестра от Кнежа е разпозната с ковид. Така оОбщият брой на доказаните случаи на COVID-19 при лица-медицински чиновници е 249 души.

Има пет смъртни случая за денонощие.

Тежестта на тази зараза зависи от броя на вирусите, с които си се заразил. Ползвлаш ли защитни средства и отдалеченост, боледуваш по-леко, даже и да се срещнеш с вируса. Втората причина е броят на рецепторите, за които ще се залови вирусът. При децата тези рецептори са доста по-малко. Затова те и боледуват съвсем безсимптомно. При най-възрастните хора, над 85-годишна възраст, тези рецептори пък понижават. В никакъв случай това, че имаме малко смъртни случаи, не се дължи на обстоятелството, че имаме по-малко възрастни хора. А на навременните ограничения и това, че хората се научиха да се пазят.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР