41 процента от новия път в Кресненското дефиле са подадени

...
41 процента от новия път в Кресненското дефиле са подадени
Коментари Харесай

41% от пътя в Кресненското дефиле са подадени за одобрение в ЕК

41 % от новия път в Кресненското дефиле са подадени за утвърждение в Европейската комисия. Няма решение за пренасочване на средствата за този сектор, съобщи министъра на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова в Сливен. Тя се срещна с опциите и нуждата от построяването на нов пътен възел на Автомагистрала " Тракия " в региона на град Кермен.

Проектът за построяването на сектора от автомагистрала " Струма " в региона на Кресненското дефиле е предаден и към този момент се преглежда от способените органи, сподели министър Аврамова в Сливен. От министерството са в подготвеност да дават спомагателни разяснения, в случай че бъдат поискани, посочи министъра. Петя Аврамова разяснява и медийните изявления за пренасочване на средствата, планувани за този сектор от автомагистрала Струма.
Петя Аврамова, министър на районното развиване и благоустройството: Към актуалният миг няма такова решение, само че ние ще следим обстановката деликатно и в случай че има риск от загуба на тия средства или риск от това да не успеем в период да осъществяваме този сектор от автомагистрала " Струма " естествено ще се възползваме от тези средства на друго място, където имаме подготвеност.
Министерството на районното развиване и благоустройството е поело ангажимент за създаване на нов пътен възел в региона на гр. Кермен на 261 километър от Автомагистрала " Тракия ".
Петя Аврамова, министър на районното развиване и благоустройството: Ще възложим до края на годината предпроектни изследвания и по-късно вървим по нормативните стъпки за правене на механически план и процедура за възлагане на пътния възел. Има и ж.п. връзка, тъй че това може да стане един комфортен пътен възел за излаз към автомагистрала " Тракия " от Сливен.
Работи се и по разширението от двулентов в четирилентов на пътя Сливен – Ямбол. В момента се прави рехабилитация на 12 километра от този път от Сливен до автомагистрала Тракия, като отпуснатите средства са над пет милиона лв..
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР