41% от новия път в Кресненското дефиле са подадени за

...
41% от новия път в Кресненското дефиле са подадени за
Коментари Харесай

Чакаме одобрение от ЕК за пътя в Кресненското дефиле

41% от новия път в Кресненското дефиле са подадени за утвърждение в Европейската комисия. Това съобщи министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова в Сливен, представена от Българска национална телевизия.

По нейни думи няма решение за пренасочване на средствата за този сектор.

Ние ще следим обстановката деликатно и в случай че има риск от загуба на тези средства или риск от това да не успеем в период да осъществяваме този сектор от автомагистрала " Струма ", естествено ще се възползваме от тези средства на друго място, където имаме подготвеност, изясни Аврамова.

По време на визитата си в Сливен министърът се срещна с нуждата от построяването на нов пътен възел на 261 километър от Автомагистрала " Тракия " в региона на град Кермен.

Министърът разгласи, че до края на годината ще бъдат предоставени предпроектни изследвания, а по-късно ще бъде направен механически план и процедура за възлагане на пътния възел.

Според Аврамова поради съществуването на жп връзка може да стане комфортен пътен възел за излаз към Автомагистрала " Тракия " от Сливен.

Тя уточни и че се работи по разширението на пътя Сливен - Ямбол от двулентов в четирилентов . В момента се прави рехабилитация на 12 км от този път, като за задачата са отпуснати над 5 милиона лв..
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР