41% от инфектираните с коронавирус са оздравели. Над 36 000

...
41% от инфектираните с коронавирус са оздравели. Над 36 000
Коментари Харесай

Диана Адама в "Роумнг": В епицентъра на коронавируса

41% от инфектираните с ковид са оздравели. Над 36 000 души бяха изписани от китайските лечебни заведения в провинция Хубей.

Някои от тях са развили респираторни болести без съществуване на ковид. Именно подобен е казусът с американката Диана Адама.

Тя се намира в епицентъра на болестта - град Ухан.

" През януари влязох в болница. Имах някакъв проблем с дишането, с бронхите. Взеха секрет от бузата ми, направиха ми кръвни проучвания, не ме таксуваха нищо и не ми споделиха нищо за вируса. Половин час по-рано бях чула, че военните бази са били затворени още преди два месеца. Така че са знаели, че вирусът е тук, само че не бяха споделили на никого, не бяха създали нищо ", споделя Диана Адама.
Снимка: btvnovinite.bg
Не след дълго Диана е изписана за домашно лекуване с инхалации и диагноза бронхит. Думата ковид обаче стартира да се загатва все по-често из улиците на Ухан.

" В началото, хората не съблюдаваха карантината. Чужденците сигурно не одобряваха съществено опасността. Приятелка ми описа, че хора излизат, забавляват се, играят хазарт, каквото си изискат. Все хора в Хубей или Ухан. Това е една от аргументите това да се случва. Властите не действаха задоволително бързо. Знам, че би трябвало да " ревизират " всичко първо и по-късно да проучват и да вкарат проект за деяние, само че се опитваха да бъдат прекомерно благи и деликатни ", споделя още Диана.
Снимка: btvnovinite.bg
" В началото доста хора не имаха вяра, други бяха уплашени, само че хората я разпространяваха. Липсва храна, информация, а в този момент и здравно лекуване, нещото, от което хората се нуждаят най-вече, и ги е боязън да вървят в болничното заведение, не знаят по какъв начин. Ако не живееш покрай медицински център, не можеш да стигнеш до него. Сега към този момент общностите се стараем да разпространяваме информация и да помогнем на хората, да им намерим храна…… Хората тук се усещат сами, не тъй като са, а тъй като няма информация, няма помощ, няма грижа. Понякога просто ти би трябвало да знаеш, че има човек, който го е грижа за теб. Едно малко момченце го болеше зъб и най-сетне го закарахме в болничното заведение и му дадоха медикаменти, само че им свършваха. Никой не желае да се връща там, няма маски, няма ръкавици, няма съоръжение ", споделя Диана.

Превенцията против корона вируса на множеството хора по света се лимитира до потреблението на защитни маски, само че задоволително ли е това?

Маските не се употребяват постоянно вярно. Те сигурно ще те опазят да не си пипаш устата, да не вкарваш вируса в организма си. Също по този начин очилата те защищават, в случай че някой кашля. Маска за цялото лице е най-добре. Поръчала съм ги и ги чакаме още, както и химическите защитни костюми. Хората би трябвало да си мият ръцете. Трябва да се употребява сапун, какъвто и да е, и вода. Да се мият ръцете най-малко 20 секунди, да се почисти под ноктите. Топлината също го убива. Ако имаш яке, постави го на топло. Имам една стая, която назовавам " чиста " – за биологичен риск – всичко, употребявано извън, оставям там за няколко дни, не го употребявам още веднъж. Дори храната, която импортирам, оставям там да престои. Имам обособена баня, в която се мия, като се прибера. Косата би трябвало да се измива, като се прибереш от извън, в случай че някой към теб е кихал или кашлял.

Снимка: btvnovinite.bg А спокойни ли са към този момент хората от града, от който потегли болестта?

Спокойни са, значително. В магазините, първоначално, хората влизаха и, тук по този начин или другояче се бутат и пререждат, тъй че е нещо обикновено, та дали е имало скупчвания и ексцесии, може би да, само че не на всички места. Не е като някой да обикаля и пищи, че има бомба или да се е стигало до всеобщи боеве. Трябваше да има по-добри упътвания от държавното управление, по-добра съгласуваност с чужденците.
Снимка: btvnovinite.bg
А към този момент повече от месец, откакто от Китай оповестиха за съществуването на ковид, няколко страни настояват, че са покрай основаването на ваксина против него, само че предстоят дълги клинични тествания преди да разберем дали тя ще е ефикасна.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР