41 нови случая на коронавирус са открити за последното денонощие

...
41 нови случая на коронавирус са открити за последното денонощие
Коментари Харесай

Отново имаме повече оздравели от заразени с коронавирус, макар и на косъм

41 нови случая на ковид са открити за последното денонощие в България. Направени са 1450 теста, което значи нарастване на дневна база на заразяемостта - 2,82% по отношение на 2,03% през вчерашния ден сутринта. Общият брой на потвърдените случаи е 2372, а дейните случаи са 1478 - т.е. тези под директно здравно наблюдаване. Това съобщи
От новите случаи, 11 са влезнали в болница. 8 от новите случаи са от София. В Пазарджик има 17 нови случаи - това е клъстерът в цех " Костал ", там случаите са общо 22 дотук. Кантарджиев обаче увери, че ограниченията са взети и като е направено в точния момент, случаите бързо понижават.
Оздравелите обаче са 42 т.е. стават общо 769 и това значи четвърти ден подред с позитивен баланс сред оздравели и инфектирани. Има и 5 нови смъртни случая - още веднъж най-вече с хронични болести, в това число един с онкологично заболяване.
Има още един разболял се доктор - здравна сестра от Кнежа. В Кнежа е затворена ясла поради случай на ковид, само че изказванието на кмета е, че казусът е при " административен личен състав ".
Проф. Кантарджиев отново акцентира - какъв брой тежко боледуваш е какво количество вирус си поел, както и за какъв брой рецептори ACE2 се " залавя " вирусът. Децата са с доста по-малко рецептори в дихателната система, в сравнение с възрастните. При възрастните над 75-годишна възраст тези рецептори понижават, увери професорът. Това, че имаме малко смъртни случаи, се дължи на ограниченията, акцентира той.
Кантарджиев сподели и друго - преодолени са проблемите като разгръщане на огнища в лечебните заведения във Видин и Ямбол, където е било най-опасно.
Още: " Коронавирусът по света: Съединени американски щати с 3 дни на печал за жертвите на COVID-19 "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР