41 милиарда долара са похарчили досега за пътувания американските туристи,

...
41 милиарда долара са похарчили досега за пътувания американските туристи,
Коментари Харесай

Въпреки Тръмп Турция отново е сред любимите европейски дестинации на американците

41 милиарда $ са похарчили до момента за пътувания американските туристи, а няколко европейски страни остават измежду любимците за превозване на лятната им почивка.

Изследване на платформата за първокласни пътувания Virtuoso демонстрира, че в топ 10 на най-предпочитаните от тях дестинации за идващия сезон влизат Италия, Франция, Германия, Гърция и Швейцария.

" Германия, в частност, има мощно наличие значително поради известните си круизи и поради коледните си базари ", показват специалистите.

Сред другите желани места са още Южна Африка, Нова Зеландия, Израел и Япония.

Любопитното е, че огромен прогрес бележи Турция. Резервациите за южната ни съседка са скочили с 310%, като би трябвало да се означи, че данните за този растеж са били събрани преди последните финансови разтърсвания в страната.

" Докато Италия, Франция и Англия остават мощни пазари за нас, клиентите ни стартират още веднъж да търсят повече благоприятни условия за пътувания до Турция, както и до Египет ", показва съоснователят на компанията Моли Фитцджералд.

Южната ни съседка към момента изпитва усложнения в привличането на задграничните туристи след терористичните офанзиви от 2016 година, а в този момент Анкара е изправена и пред спор с Вашингон.

Заради това е допустимо в идващите месеци да бъде регистриран още веднъж отлив на интереса от страна на американците. От Държавният департамент на Съединени американски щати неотдавна излязоха с рекомендация към жителите си да " премислят " проектите си за пътешестване в Турция поради заплахата от тероризъм.

Въпреки това обаче към момента страната остава измежду много привлекателните дестинации за американците, настояват експерти.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР