41-годишният Борислав Николов получи едва 12 години затвор за жестокото

...
41-годишният Борислав Николов получи едва 12 години затвор за жестокото
Коментари Харесай

12 години затвор за съпруга, убил зверски жена си Кремена във Варна

41-годишният Борислав Николов получи едвам 12 години затвор за жестокото ликвидиране на брачната половинка си Кремена. Той бе следващият упрекнат в тежко закононарушение, който се възползва от съкратената процедура, с цел да получи по-малко наказване.

Варненският областен съд го призна за това, че в интервала 24.02.2019 година - 25.02.2019 година в фамилното им жилище умъртвил брачната половинка с по изключително непосилен метод за убитата и с особена свирепост, безусловно 2 дни преди делото им за бракоразвод.

Двама от роднините на Кремена бяха конституирани като цивилен ищци и предявиха иск за по 100 000 лева всеки за нанесени неимуществени вреди.

За осъщественото закононарушение, Варненският областен съд наложи на Борислав наказване. „ отнемане от независимост “ в размер на 18 години, което беше понижено с 1/3 до 12 години. Мъжът ще търпи наказването при първичен непоколебим режим.

Подсъдимият е наказан да заплати на роднините на жертвата обезщетение за претърпените неимуществени вреди – обща сума в размер на 100 000 лв..

Борислав и брачната половинка му били женени от няколко години, като от самото начало бракът им бил придружен от кавги. Съпругът е бил предупреждаван неведнъж с писмени протоколи по закона на Министерство на вътрешните работи за агресивното си държание по отношение на 40-годишната Кремена.

На 26.02.2019 година фамилията имало планувано бракоразводното дело във Варненския областен съд. Два дни по-рано, на 24.02.2019 година съпрузите се скарали още веднъж, като разпрата траяла с нечовечен побой над 40-годишната жена. Борислав позвънил на майка си, с цел да изнесат дружно багажа му от жилището. След това двамата напуснали жилището и оставили сама пребитата жена.

След несполучливи опити да се свърже с щерка си на 25.02.2019 година майката на убитата жена подала сигнал в Първо районно ръководство на Министерство на вътрешните работи във Варна. Екипът на органите на реда проникнал в заключеното жилище, където било намерено тялото на дамата.

Извършената аутопсия посочила, че повода за гибелта е солиден кръвоизлив в мозъка. Установени са голям брой кръвонасядания по цялото тяло, получени при удари със или върху твърди тъпи предмети.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР