41-годишен русенец, участник в мисия в Сирия, се завърна благополучно

...
41-годишен русенец, участник в мисия в Сирия, се завърна благополучно
Коментари Харесай

Русенец с брутален разказ за ужаса на войната и главорезите от Ислямска държава

41-годишен русенец, участник в задача в Сирия, се завърна наред вкъщи след 40 дни в иракски затвор. Димитър Петков е бил хванат на границата със Сирия, където се е изправил очи в очи против терористите от Ислямска страна. Димитър Петков се записва непринудено в редиците на Кюрдските отряди за отбрана на популацията и оказва помощ на Сирия да освободи териториите си,окупираните от Ислямска страна. Преминава през съществено военно и тактическо образование дружно с бойци от Съединени американски щати, Италия, Франция, Ирландия, Китай и Южна Корея.

Димитър Петков: " 4 индивида заминахме за фронта тогава, интервенцията беше взаимна с Британските специфични елементи, Ес Де Еф също. Просто избутвахме ДАЕШ надолу към Хаджин ".

Следват още няколко сходни интервенции, в които Димитър сменя снайпер с " Калашников ", а по-късно и с лека картечница. При една от тях обаче умира техният пълководец и близо 40 от задграничните бойци на Кюрдските отряди. Затова взимат решение да се върнат назад, само че са хванати откакто минават в Ирак. Така Димитър попада в пандиза в Ербил, като дели килия с кюрди и с почитатели на " Ислямска страна ", а изискванията са повече от потресаващи.

Димитър Петков: " Условията бяха тежки. В килията бяхме към 130-140 индивида, нямаше пространство никакво. Може би, всеки един от нас разполагаше с, да речем, 50 квадратни сантиметра. Просто стоиш сгънат, прегънат на топка... Не се опасявах за живота си, просто за свободата си. /8:30/ Ставаха сбивания всеки ден - сред кюрди, сред араби. "

За късото време, прекарано в пандиза с поддръжниците на " Ислямска страна " Димитър се убеждава, че терористичната формация няма да бъде победена елементарно.

Димитър Петков: " Те са рязали глави и са измъчвали хора... Те ще продължат да водят война, единствено че под друго име. Дори множеството от тях споделиха, че като ги пуснат потеглят за Европа. "

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР