41,2°C показаха днес термометрите в Бордо - най-високата температура, откакто

...
41,2°C показаха днес термометрите в Бордо - най-високата температура, откакто
Коментари Харесай

Във френския град Бордо беше измерена рекордно висока температура

41,2°C демонстрираха през днешния ден термометрите в Бордо - най-високата температура, откогато измерванията са почнали, оповестява Би Би Си. Предишният връх от 40,7°C е бил маркиран през 2003 година. Метеоролозите плануват живака на термометрите да покаже рекордни стойности тази седмица в Белгия, Германия, Нидерландия и Англия.


Клеър Нулис от Световната метеорологична организация означи, че горещата вълна в Европа е разследване на световното стопляне и сходни жеги не са " проблем, който ще изчезне ".

Във огромна част от Франция през днешния ден е разгласен оранжев код за високи температури. Френските метеоролози не изключват термометрите в Париж също да покажат рекордни стойности и да задминат най-високата измервана температура - 40,4°C през 1947 година.

В Белгия към този момент оповестиха червен код за жеги в на територията на цялата страна. Подобен ход за региона към Сарагоса започнаха и в Испания. В края на юни горещите взеха жертви и доведоха до горски пожари в разнообразни елементи на Иберийския полуостров.
 Продължават рекордните горещини във Англия Продължават рекордните горещини във Англия
Англия е обзета от незапомнени жеги. Метеоролозите предизвестиха, че това евентуално ще е най-горещият юли на Острова, откогато се води статистика...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР