41-годишен екскурзовод е мъжът, чието тяло бе открито в река

41-годишен екскурзовод е мъжът, чието тяло бе открито в река ...

Край с мистерията около трупа, открит във водите на Марица! Тялото е на....41-годишен екскурзовод е мъжът, чието тяло бе открито в река Марица под Пешеходния мост. Припомняме, че трупът е бил забелязан от охранителите на съоръжението на 1 ноември по обяд, като именно те са подали сигнала към 112. По първоначална информация няма свидетели на инцидента. 

По тялото не са констатирани следи от насилие или други наранявания. Трупът е престояло дълго време в Марица, като за последен път мъжът е бил видян преди около 5 дни, пише TrafficNews.bg.

Петър Димитров е родом от Хасковскo. Работил е като екскурзовод към туроператорска фирма. През месец май той закупил приземно помещение – магазин за цигари и алкохол на кооперация в центъра на Пловдив. Направил му ремонт и го  пригодил за живеене. До преди това често сменял квартири в града под тепетата. Съседи на Петър разказват, че мъжът пътувал често, предимно в Гърция и Турция. В жилището си в Пловдив оставал за по седмица и отново е заминавал. „Мил човек, поздравяваше. Беше самотен, нямаше жена и деца, нито приятелка. От него знам, че родителите му са починали преди години, а единствената му роднина е братовчедка, която живее в Германия”, сподели пред наш репортер съседка на Петър.Около 5 дни преди тялото да бъде намерено в реката, собственичката на магазина, залепен до дома на екскурзовода, е забелязала, че ролетната щора е вдигната. Вратата била отворена, както и отдушникът, а ключът бил оставен от вътрешната страна. Проверила дали Петър е в дома си, но нямало никого. Притеснена жената взела ключа, заключила и спуснала щорите.

Дни по-късно хора от квартала прочели статията за намерения труп в Марица и заподозрели, че най-вероятно починалият е съседът им. След това се свързали с полицията. Хората разказаха, че Петър владеел перфектно френски език. Последните дни преди да изчезне не показвал признаци на депресия, нито е споделял, че има проблеми.

Според съседи той е отключил психическо разстройство и сам е скочил в реката.

„Още в същия ден, в който жената от магазина откри ключа отвътре, се опасявахме, че нещо се е случило. Реката е съвсем близо и явно е скочил от моста. Много ни бе тежко, защото си нямаше никого, а беше много скромен, възпитан и интелигентен млад мъж”, добави комшийка.

Полицията все още работи по случая. Според аутопсията, причината за смъртта е удавяне.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Източник: blitz.bg