405 училища, или една шеста от българските школа, са одобрени

...
405 училища, или една шеста от българските школа, са одобрени
Коментари Харесай

Дронове и виртуални къщи  в иновативните училища

405 учебни заведения, или една шеста от българските школа, са утвърдени от просветното министерство да вършат нововъведения. Най-много са учебните заведения в София град. 
Някои от тях залагат децата да се научат на ръководство и обмисляне на дронове, други – малчуганите да основават виртуален свят. Ученици от 51 СУ са взели участие в интернационално съревнование, където са основали виртуална възрожденска къща с всички нейни атрибути. По този метод децата упражнявали по едно и също време компютърните си умения, правенето на презентации и работата в екип, а настрана от това и познанията по история и литература. 
Идеята е учебните заведения да трансформират системата, като създадат малко по-различни образователни стратегии. Според Асен Александров, който взе участие в комисията на МОН за одобрение на новаторските школа, по-голямата част от учебните заведения имат концепция да създадат ексцентрични междупредметни връзки – сред български език, физика, математика и химия да вземем за пример. Самото учебно заведение, което управлява Александров, 51-во, има концепцията  да направи сходно  тематично образование. „ Искаме да създадем образование на тематика „ Аз и светът “, споделя Александров. „ Това може по друг метод да бъде отразено в българския език, философията, алгебрата и геометрията. Децата да вземем за пример не знаят, че алгебричната градация се употребява при изчисляването на лихвите, а геометрията се е употребила, когато се пресмята по какъв начин хората да разделят земите си. Когато го открият, те схващат практическата изгода от това образование “, споделя той. Други негови сътрудници  предлагали образование на равнища по другите езици, което също е иновация. В такива случаи възпитаници от разнообразни класове влизат в общи групи по непознат език въз основата на досегашните си знания. Така четвъртокласник и седмокласник могат да се окажат в една и съща група, в случай че знаят британски или различен език на сходно равнище. По този метод множеството учители подтикват по-напредналите по непознат език, с цел да не скучаят в час, и в това време оказват помощ на децата, които са на по-ниско равнище, да не се тормозят от по-напредналите. Има и учебни заведения, които заради района си залагат на нововъведения от вида по какъв начин да мием ръцете и зъбите си, само че те също са утвърдени. 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР