400 военнослужещи ще бъдат изпратени във все още бедстващите от

...
400 военнослужещи ще бъдат изпратени във все още бедстващите от
Коментари Харесай

Правителството изпраща 400 военни и 200 кубика вода в бедстващи райони

400 военнослужещи ще бъдат изпратени във към момента бедстващите от наводненията региони. Това разгласи служебният министър председател Гълъб Донев при започване на държавното съвещание през днешния ден.

Ще бъдат обезпечени и 200 000 литра вода (200 куб. м.).

Донев напомни, че предходната седмица на държавно заседание са били изслушани регионалният шеф на Пловдив и кметовете на общиниите Карлово и Марица. Стигнали до извода, че потърпевшите от наводненията имат потребност от помощ, с цел да не газят през кал, когато влизат в домовете си. 

" Утре в почистването ще се включат в допълнение 400 военнослущещи и техника. В петък чиновници от регионална и общинска администрация в Пловдив и прилежащите области ще са в наводнените села, с цел да продължат почистването на къщите и дворовете на хората. Както нормално, в почивните дни ще се причислят и доста доброволци от цялата страна ", добави министър председателят. 

Тази заран той разговарял с регионалния шеф на Пловдив Ангел Стоев.

" От него получих информация, че електрозахранването в домовете на хората е възобновено и се работи за това да бъде възобновено и уличното осветяване в потърпевшите села, като до три седмици инфраструктурата, улиците, мостовете и деретата на реките ще бъдат възобновени изцяло и, надлежно, почистени. Правителството през днешния ден ще отпусне в допълнение и 200 000 литра вода от държавния запас за потърпевшите села в Карловско . Убеден съм, че ще се оправим всички дружно. Благодаря ви ", приключи Гълъб Донев. 

 

Очаквайте подробности
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР